Skip to main content
 

Duurzaam

Vietnam is een geweldige bestemming met een uitgebreid aanbod van prachtige landschappen, paradijselijke stranden, een zeer vriendelijke bevolking en talloze exotische diersoorten. Het land ontwikkelt zich steeds meer tot een populaire toeristische bestemming. In deze ontwikkeling komt duurzaamheid steeds meer en vaker naar boven. Duurzaam reizen betekent voor veelzijdig Vietnam reizen met een positieve impact. Ik geloof dat reizen de wereld mooier kan maken mits het op een verantwoorde manier gebeurt. Duurzaam toerisme betekent ook dat je naast je eigen plezier, rekening houdt met het milieu, de natuur, de mensen die er wonen en respect voor hun cultuur.

Vietnam is schitterend, maar deze schoonheden zijn niet vanzelfsprekend. Toerisme kan een behoorlijke impact hebben op het land, de bevolking en de natuur. Als dit niet goed gecoördineerd wordt, kan toerisme negatieve gevolgen hebben, want niet meer terug te draaien is. Het is daarom enorm belangrijk om toerisme in harmonie met natuur, cultuur en de lokale bevolking te organiseren. Op deze manier plukt de lokale bevolking hier de vruchten van, nu en in de toekomst.

Duurzaam toerisme is dus eigenlijk niets anders dan op een bewuste manier reizen waarbij je geniet van al het moois van het land en waarbij de talloze schoonheden van Vietnam bewaard blijven voor de toekomst.

Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Er zijn namelijk heel veel manieren waarmee jij op een eenvoudige manier kunt bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Vietnam.

Diverse reizen zijn vooral gefocust op het gebied van sociaaleconomische duurzaamheid. Kleinschalige projecten waar je de lokale bevolking gaat helpen met hun dagelijkse werkzaamheden tot verblijven in een accommodatie die door een lokale familie wordt gerund. Ook accommodaties waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat en waar de bevolking het “vak van toerisme” nog moet leren. Op het gebied van milieu, natuur en ecologie heeft Vietnam interessante opties, verblijf in een ecolodge, de ‘zero waste projecten’ en de ‘wildlife rescue centers’ voor de opvang van bedreigde diersoorten.


Van de bergen in Noord Vietnam naar de Halong Bay


Regio: Hongh Delta
Provincies: meerdere.
Locatie: Ha Long Bay.
Prijs vanaf € 669. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Een trip van kalksteenrotsen en bergen tot aan bijzondere zeezichten in Halong Bay. Landschappen veranderen elke dag, van groene rijstvelden van Mai Chau vallei, door het bos van Pu Luong natuurreservaat en de torenhoge pieken van de kalksteenrotsen van Ninh Bình, naar Halong Bay en Tu Long Bay.
Lees verder

Ba Be National Park


Regio: Noord Oost
Provincie: Bac Kan.
Locatie: Ba Be National Park.
Prijs op aanvraag.
Bij de naam Ba Be Nationaal Park moet je denken aan weelderige bossen, sprankelende diepe meren met een uitzonderlijke diversiteit aan bijzondere vissen, mysterieuze grotten en valleien omringd met bergen van kalksteen die als bewakers waken over een verborgen natuurlijk koninkrijk.
Lees verder

Het avontuur van Centraal Vietnam


Regio: Noord Kust
Provincies: meerdere.
Prijs op aanvraag.
Centraal-Vietnam is het hart van de natie en trekt en deze regio zal je verbazen hoe de historische bezienswaardigheden goed bewaard zijn gebleven met een gastvrije lokale bevolking en een charmante natuurlijke schoonheid. Als je Centraal Vietnam wilt ontdekken, is deze reis de perfecte keuze voor jou.
Lees verder

Sapa Trekking - 3 dagen


Regio: Noord West
Provincie: Lao Cai.
Prijs vanaf € 199. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
In het uiterste noorden van Vietnam ligt Sapa, een ongerept gebied met prachtige natuur en kleine dorpjes waar bergstammen wonen, een plek voor liefhebbers van trekkingen. Veel minderheidsgroepen leven nog steeds op hun traditionele manier in aarden of houten huizen. Het landschap van de imposante bergen en rijstterrassen geeft dat dit gebied een geweldige combinatie is van natuur en cultuur.
Lees verder

Mekong Delta Cruise 3 dagen


Regio: Mekong Delta
Provincies: meerdere.
Prijs vanaf € 498. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
De Mekong Eyes cruise bied je een unieke optie om in luxe door de Mekong Delta te varen en te genieten. De Mekong Eyes is een gloednieuwe schitterende boot waarmee je als nooit tevoren van jouw Mekong-vakantie kunt genieten. De boot is uitgerust met de nieuwste stijl en comfort, van een natuurlijke houten interieur tot panoramaramen in je kajuit.
Lees verder

Phong Nha Ke Bang, grotten Vietnam, lagunes en weelderige bossen


Regio: Noord Kust
Provincie: Quang Binh.
Prijs op aanvraag.
Het nationale park Phong Nha Ke Bang ligt verscholen tussen Laos en de kust, bijna 200 kilometer ten noorden van Hue en is bereikbaar per trein of vliegtuig door de stad Dong Hoi.
Lees verder