Skip to main content

Natuur

Vietnam staat in eerste instantie bekend om strand, cultuur, historie en architectuur, maar Vietnam heeft een scala aan natuurwonderen, zoals de grootste grot ter wereld in Phong Nha Ke Bang, de Halong Bay en de Mekong Delta. 

De natuur in Vietnam is mooi, bijzonder en prachtig met maar liefst 30 nationale parken waarvan er een aantal zijn uitgeroepen tot een Unesco World Heritage nationaal park. Sommige parken zijn druk bezocht, maar in een aantal parken ga je ook terug in de tijd.

Van de bergen in Noord Vietnam naar de Halong Bay


Regio: Hongh Delta
Provincies: meerdere.
Locatie: Ha Long Bay.
Prijs vanaf € 669. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Een trip van kalksteenrotsen en bergen tot aan bijzondere zeezichten in Halong Bay. Landschappen veranderen elke dag, van groene rijstvelden van Mai Chau vallei, door het bos van Pu Luong natuurreservaat en de torenhoge pieken van de kalksteenrotsen van Ninh Bình, naar Halong Bay en Tu Long Bay.
Lees verder

Ba Be National Park


Regio: Noord Oost
Provincie: Bac Kan.
Locatie: Ba Be National Park.
Prijs op aanvraag.
Bij de naam Ba Be Nationaal Park moet je denken aan weelderige bossen, sprankelende diepe meren met een uitzonderlijke diversiteit aan bijzondere vissen, mysterieuze grotten en valleien omringd met bergen van kalksteen die als bewakers waken over een verborgen natuurlijk koninkrijk.
Lees verder

Rondreis van Noord naar Zuid Vietnam


Regio: Hongh Delta
Provincies: meerdere.
Prijs vanaf € 1353. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Als je niet veel tijd hebt om Vietnam te bezoeken, maar je wilt toch het noorden, midden en zuiden van het land bezoeken, dan is dit de perfecte keuze. Deze reis brengt je naar de meest gevierde en iconische plekken in Vietnam.
Lees verder

Jungle en oude steden in Centraal Vietnam


Regio: Noord Kust
Provincies: meerdere.
Prijs op aanvraag.
De “World Heritage Road” of ook wel  “Wereld-erfgoed-route” langs Centraal-Vietnam is een glorieuze route door enkele van de meest fascinerende, historische en aantrekkelijke delen van het land. Het is zo genoemd omdat de route minimaal drie UNESCO wereld erfgoedlocaties omvat: het grotkoninkrijk in Phong Nha-Ke Bang National Park, de oude keizerlijke stad Hue en de zestiende-eeuwse zijde[...]
Lees verder

Van Ho Chi Minh City via de Mekong Delta naar Phu Quoc


Regio: Mekong Delta
Provincie: Can Tho.
Prijs vanaf € 345. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Dompel onder in het dagelijkse leven van de Mekong-delta en eindig in stijl in het paradijs van Phu Quoc. Op de eerste dag maak je kennis met de verschillende facetten van de regio. Je reist door de minder bekende gebieden rondom Cai Be. Een grote diversiteit aan activiteiten houd je volledig weg van de gangbare toeristische att[...]
Lees verder

Het avontuur van Centraal Vietnam


Regio: Noord Kust
Provincies: meerdere.
Prijs op aanvraag.
Centraal-Vietnam is het hart van de natie en trekt en deze regio zal je verbazen hoe de historische bezienswaardigheden goed bewaard zijn gebleven met een gastvrije lokale bevolking en een charmante natuurlijke schoonheid. Als je Centraal Vietnam wilt ontdekken, is deze reis de perfecte keuze voor jou.
Lees verder

Rondreis Noord Vietnam Exposure


Regio: Hongh Delta
Provincies: meerdere.
Prijs op aanvraag.
Een exclusieve reis om een ​​aantal zeer ongerepte gebieden van het Noorden te ontdekken.
Lees verder

Sapa Trekking - 3 dagen


Regio: Noord West
Provincie: Lao Cai.
Prijs vanaf € 199. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
In het uiterste noorden van Vietnam ligt Sapa, een ongerept gebied met prachtige natuur en kleine dorpjes waar bergstammen wonen, een plek voor liefhebbers van trekkingen. Veel minderheidsgroepen leven nog steeds op hun traditionele manier in aarden of houten huizen. Het landschap van de imposante bergen en rijstterrassen geeft dat dit gebied een geweldige combinatie is van natuur en cultuur.
Lees verder

Van Hue naar Hoi An via de Hai Van Pass - op de fiets


Regio: Noord Kust
Provincie: Thua Thien Hue.
Prijs vanaf € 149. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Deze reis is een must voor mensen die kicken op een geweldige fietstocht over de mooiste kustweg in Vietnam.
Lees verder

Fietsen in de Mekong Delta


Regio: Mekong Delta
Provincie: Tien Giang.
Prijs vanaf € 149. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Ben je in  Ho Chi Minh City en heb je niet veel tijd? De Mekong Delta mag niet ontbreken aan jouw bezoek aan Ho Chi Minh City.
Lees verder

Halong Bay Jade Sails Cruise


Regio: Noord Oost
Provincie: Hai Phong.
Prijs vanaf € 109. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Letterlijk betekent Ha Long: “daar waar de draak de zee in gaat”. En deze vertaling zegt meteen alles over de Halong Bay, want vanuit de lucht lijkt de baai op stukken rug en staart van een draak.
Lees verder

Mekong Delta Cruise 3 dagen


Regio: Mekong Delta
Provincies: meerdere.
Prijs vanaf € 498. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
De Mekong Eyes cruise bied je een unieke optie om in luxe door de Mekong Delta te varen en te genieten. De Mekong Eyes is een gloednieuwe schitterende boot waarmee je als nooit tevoren van jouw Mekong-vakantie kunt genieten. De boot is uitgerust met de nieuwste stijl en comfort, van een natuurlijke houten interieur tot panoramaramen in je kajuit.
Lees verder

Phong Nha Ke Bang, grotten Vietnam, lagunes en weelderige bossen


Regio: Noord Kust
Provincie: Quang Binh.
Prijs op aanvraag.
Het nationale park Phong Nha Ke Bang ligt verscholen tussen Laos en de kust, bijna 200 kilometer ten noorden van Hue en is bereikbaar per trein of vliegtuig door de stad Dong Hoi.
Lees verder