Skip to main content

Pu Luong Retreat

3

Verscholen op een heuvel met de meest verbluffende panoramische uitzichten in de omgeving, biedt Pu Luong Retreat jou een verfrissende ontsnapping aan de drukte. Met prachtige bergketens, prachtige rijstterrassen, schilderachtige rivieren en watervallen, adembenemende bergpassen en afgelegen traditionele dorpen, is Pu Luong een unieke bestemming in het noorden van Vietnam. Met lokale materialen is dit retreat met de hand gebouwd en vele interessante verhalen zijn te vinden achter alle verborgen details. De oorspronkelijke staat en de omgeving van het land zijn beschermd, zoals beloofd is aan de oorspronkelijke grondeigenaren.

 Ligging Pu Luong Retreat

 Pu Luong Retreat ligt 160 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi, op vier uur rijden en op 500 meter boven zeeniveau. De gemiddelde temperatuur ligt hier tussen 22-25 ° C, en is daarmee echt een groene en rustige ontsnapping uit de drukke stad. Slechts 50 meter van goed geplaveide en rustige wegen, bereik je de retreat door een groene oase van traditionele huizen, panoramische uitzichten, moestuinen en oude palm-, jackfruit- en grapefruitbomen. Een kleine weg bergafwaarts langs rijstveldterrassen breng je naar kleine dorpjes van de Thaise mensen die nog steeds hun pure cultuur behouden. 

Faciliteiten

Het Retreat heeft op het hoogste punt een openluchtrestaurant met fantastisch uitzicht op de omgeving. Hier worden gerechten met lokale producten bereid. Vanaf het zwembad heb je een adembenemend uitzicht over bergpassen en eindeloze rijstterrasvelden. Geniet van dit uitzicht terwijl je verkoeling zoekt in het water of vanaf een van de comfortabele ligstoelen. De bar bij het zwembad schenkt zowel koude als warme dranken, ideaal bij zonsondergang na een dag vol activiteiten. De natuurlijke rotsen en keien rondom het zwembad, zorgen dat het één blijft met de omgeving.  

Vaar over een kalme rivier op traditionele bamboevlotten en bekijk het lokale boerenleven aan beide kanten. Deze rustige manier om over de rivier de Cham te varen is zeer uniek en verre van saai, want overal om je heen geniet je van een prachtig landschap. De actievelingen kunnen meedoen met een eigen peddel en de dagelijkse reis van de lokale vissers meemaken. Het is erg leuk om deze activiteit te combineren met de waterrad-wandeling.  

De steile valleien en onverharde wegen zorgen voor een adembenemende route voor elke fietser. Fiets langs prachtige rijstterrasvelden, smalle onverharde paden, harde valleien en bergpassen. Er zijn ook transferopties beschikbaar (tegen betaling) voor degenen die willen genieten van de schilderachtige paden zonder de uitdaging van steeds een pas op te moeten fietsen. Het fietsniveau verschilt van eenvoudig, gemiddeld tot zeer geavanceerd. Ook recreatief fietsen door lokale dorpjes is een ideale optie, waarbij je geen passen hoeft te overbruggen.  

Of kies je liever uit een aantal prachtige wandelroutes, die door de rijstterrasvelden, prachtige heuvels en valleien en fascinerende gehuchten lopen en waarbij je een glimp opvangt van het dagelijks leven. Er zijn verschillende wandelroutes om uit te kiezen, variërend van een korte wandeling van 5 km naar de nabijgelegen dorpen tot een uitdagende wandeling om de hoogste top van Pu Luong te bedwingen met kamperen in de frisse buitenlucht.  

Voor de avonturiers die hun adrenaline willen verhogen, is kajakken op de rivier een goede optie, vooral tijdens het regenseizoen. Peddel door een prachtig rivierlandschap, langs traditionele paalwoningen, indrukwekkende waterwielen en landbouwgrond. Onderweg kom je een aantal kleine stroomversnellingen tegen en af en toe kleine dammen die je met een kleine val kunt bedwingen. Laat van tevoren weten of je wilt kajakken, dit in verband met de beperkte beschikbaarheid van de kajaks. 

Kamers

Er zijn 9 comfortabele bungalows, 1 traditioneel huis op palen met 16 comfortabele bedden/slaapunites welke afgescheiden worden door een gordijn. Bij dit traditionele huis maak je gebruik van gedeelde badkamerfaciliteiten. Ook heeft het Pu Luong Retreat een suite.  

Hotel Faciliteiten.

Algemeen
Receptie
Excursiebalie
Kamers
Bad en/of Douche
Terras
Strijkfaciliteiten
Gedeelde badkamer
Restaurants/bars
A la carte restaurant
Bar
Sports
Fietsen verhuur
Wellness
Massage
Zwembad
Buitenbad
Zonneterras

Locatie

Hotel Foto’s

©Pu Luong Retreat