Skip to main content

Pu Luong Traditioneel huis

1

Een unieke ervaring in het Pu Luong Nature Reserve, deze traditionele woning op palen. Hier ben je direct getuige van het wonen, werken en leven van de lokale bevolking. Er zijn meerdere huizen in dit prachtige gebied waar je kunt genieten van prachtige rijstterrassen, karstgebergten, bossen, rivieren en kleine beekjes. Hieronder een algemene beschrijving van een traditionele woning op palen.

Ligging Pu Luong

De houten pilaarwoningen bij het Pu Luong Nature Reserver liggen op 160 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Hanoi, op ongeveer vier uur rijden. Mai Chau ligt op 45 kilometer ten noorden van Pu Luong (vijf kwartier rijden).

Faciliteiten

De huizen op pilaarwoningen zijn heel eenvoudig, want hier woont ook de hartelijke en gastvrije lokale familie van de Witte Thai. Het huis is de gehele dag open en heeft een prachtig uitzicht op de omgeving en een gerieflijke ruimte om te ontspannen. Het eetgedeelte is een eenvoudige ruimte, maar koken kunnen ze als de beste. In de avond gaat alles dicht en worden gordijnen en klamboes opgehangen. Buiten het huis ligt de gedeelde badkamer en het gedeelde toilet. Soms hebben ze hier eenvoudige doucheartikelen voor je klaar liggen.

Kamers

Het huis heeft plek voor een kleine groep mensen, vaak tot in totaal 16-20 personen. Het is een traditioneel en groot huis op palen met internationale normen. Het slaapgedeelte is meestal in één ruimte waar de matrassen gescheiden worden door gordijnen, zodat je toch nog wat privacy hebt. Je slaapt op een dun matras (dun maar voldoende) met zachte kussens voorzien van beddengoed van internationale standaard. In het slaapgedeelte staan authentieke houten meubelen. Ook zijn er soms slaapgedeeltes waar maximaal 2-4 personen kunnen slapen.

Belangrijk Pu Luong homestay

Het is een hele eenvoudige wijze van overnachten, maar je maakt op deze manier wel kennis met de lokale bevolking en hun levenswijzen. Het is zeker geen luxe maar wel uniek!

Hotel Faciliteiten.

Algemeen
Gratis wifi
Kamers
Gedeelde badkamer
Restaurants/bars
Eenvoudige eetruimte
Sports
Fietsen verhuur
Gratis fietsen

Locatie

Hotel Foto’s