Skip to main content

Homestay Mai Hich – Mai Chau district

1

Hoe maakt u het beste kennis met een lokale bevolking? Juist, door bij ze thuis te gaan slapen en mee te kijken in hun dagelijkse leven. Homestay-accommodaties zijn hier perfect voor. Je maakt kennis met hun gastvrijheid en hoe zij wonen, werken en leven.

Ligging Mai Hich

Het dorpje Mai Hich ligt een paar kilometer buiten het toeristische Mai Chau. Dit ontspannen dorpje is de ideale uitvalsbasis om de groene vallei van Mai Chau te verkennen. Op vier uur rijden ligt de hoofdstad Hanoi. Hier runt mister Quy samen met zijn vrouw een homestay in een traditionele stilthouse, oftewel paalwoning. 

Faciliteiten  

Mai Hich is verrijkt met de inheemse cultuur van de Thaise en de Muong-etnische bevolking die in dit gebied leeft. De accommodatie heeft geen faciliteiten, want je verblijft bij de mensen thuis. Voor de maaltijden is een centraal gedeelte ingericht. De directe omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, fietsen, raften op de rivier en traditionele folklore– en dansvoorstellingen.  Mister Quy neemt je graag mee voor een bezoekje aan de lokale markt of hij leent je een fiets voor een mooie tocht. Zijn neef is gids en neemt je met plezier mee op een trekking. De dorpsbewoners vinden het super leuk om een potje volleybal met je te spelen, een dansvoorstelling te geven en je beter te leren kennen. Op deze plek ervaar je het échte dorpsleven in Vietnam terwijl je geniet van de prachtige omgeving!

Kamers

Logeren bij een gastvrije familie in Mai Chau die behoort tot de Thais en Muong-etnische minderheidsgroep, is een unieke ervaring. Zij wonen in houten huizen op palen. 

De accommodatie is zeer eenvoudig maar comfortabel. De bedden zijn bamboe matten op een verhoogd plateau in een gemeenschappelijke ruimte. Door afscheiding van een gordijn heeft u toch uw eigen privacy. Achter het huis is een gedeelde wc en badkamer met douche met warm en koud water. 

Belangrijk:

Mr. Quy spreekt geen Engels, maar met “handen en voeten” kom je een heel eind.

Hotel Faciliteiten.

Algemeen
Gratis wifi
Excursiebalie
Kamers
Gedeelde badkamer
Restaurants/bars
Eenvoudige eetruimte
Sports
Fietsen verhuur

Locatie

Hotel Foto’s