Skip to main content

Mai Chau

Regio: Noord West
Provincie: Hoa Binh

Mai Chau, gelegen in een landelijke vallei met torenhoge kliffen, een weelderig groen landschap  maar ook een unieke cultuur en een fijne en ontspannen sfeer. Zodra je Hanoi hebt verlaten en de drukke stad met het vele verkeer achter je laat, komt je al snel in een wijd open gebied, met rijstvelden, karstbergen en schilderachtige dorpjes. Na drie uur rijden bereik je Mai Chau. De vallei wordt bewoond door meer dan 50 inheemse etnische minderheidsgroepen.  De White Thai, H’Mong, Zao, Muong, Tay, Hoa, en Viet. De White Thai vormen de grootste groep in Mai Chau. De wortels van deze inheemse bevolkingsgroep is terug te traceren naar de Thaise voorouders die zich hebben gevestigd in het noordwestelijke gebied van Vietnam.

Mai Chau zelf is niet meer dan een stadje waar weinig te doen is, maar Mai Chau is door zijn perfecte ligging een uitstekend punt om de omgeving te verkennen en om een bezoek te brengen aan de nabijgelegen dorpjes van de ‘’white Thai’’. Uniek is om hier te verblijven in een homestay, welke relatief luxe zijn en waar voortreffelijk eten wordt geserveerd.

4 leuke activiteiten in Mai Chau

1. Go Lao waterval

Op 12 kilometer van Mai Chau, vlakbij het Hoa Binh meer ligt een van de mooiste bezienswaardigheden in Mai Chau, de Go Lao waterval, ook wel de Go Mu waterval genoemd. De waterval ligt vlakbij de doorgaande weg en nadat u de onverharde trap met bamboeleuningen bent afgedaald staat u naast de waterval. Deze waterval is ongeveer 20 meter hoog. In het droge seizoen is er weinig waterval, maar dan kunt u wel heerlijk een verkoelend bad nemen. De waterval in het regenseizoen is prachtig met veel water en het lijkt alsof er een witte damp omheen waait.

2. Fietsen door de Vallei van Mai Chau

Mai Chau ligt in een vlakke vallei en is daarom perfect om per fiets te verkennen. Samen met een gids of op eigen initiatief is dit heel erg leuk. Het landschap verandert steeds naar mate u verder fietst. In de diverse dorpjes van de etnische minderheden wordt u van harte welkom geheten.

3. Grotten van Mai Chau

 

De bergen in Mai Chau lijken heel erg op de formaties in de Halong Bay. De vorm van de bergen van in Mai Chau zijn afkomstig van kalksteenbodems, en waar kalksteenbodems zijn is karst en waar karst is zijn grotten. De twee grootste grotten in Mai Chau zijn Mo Luong Grot en de Chieu Grot.

  • Mo Luong grot 

Deze grot is gelegen in de stad Mai Chau en is een natuurlijke grot in de kalksteenblokken met prachtige stalactieten. Mo Luong heeft twee ingangen met uitzicht op de uitgestrekte rijstvelden en dromerige Thaise dorpjes. De eerste is aan de kant van Mai Chau stad, de andere ingang bevindt zich in de stad Chieng Chau. De hoofdingang van de grot bevindt zich in de stad Mai Chau en de ondergeschikte ingang bevindt zich langs de waterstroom in de gemeente Chieng Chau. De grot heeft een lengte van 500 meter en de breedte varieert tussen 1 en 30 meter. De plafondhoogte zit tussen de 10 en 30 meter.

  • Chieu grot 

De Chieu grot ligt 2 kilometer buiten Mai Chau. Deze grot is kleiner dan de Mo Luong Grot, want deze grot heeft een lengte van 150 meter en is verdeeld in 2 verdiepingen. De ingang van de Chieu grot is ongeveer 10-15 meter breed en strekt zich meer dan 30 meter achterwaarts de berg uit, hierdoor ontstaat er een luchtige ruimte voor de grot. Om de Chieu-grot te bereiken, moet je eerst een trap op van meer dan 1200 treden. In de grot is het relatief vlak en heerlijk koel. In de grot zijn talloze stalactieten.

4. Bezoek de lokale markt of die Pa Co

Mai Chau heeft diverse mogelijkheden om souvenirs te kopen. Een daarvan is op de lokale markt. De lokale bevolking in de omliggende bergdorpjes maken deze artikelen om ze te verkopen op de markt. Heb je niets kunnen vinden. Op de Pa Co markt, op 20 kilometer afstand van Mai Chau wordt elke zondag een nog grotere markt georganiseerd. Let op, de markt is vroeg open en sluit om al om 12.00 uur.

Kaart

Ook leuk op deze locatie:

Ba Be National ParkRegio: Noord Oost.
Provincie: Bac Kan.
Locatie: Ba Be National Park.
Bij de naam Ba Be Nationaal Park moet je denken aan weelderige bossen, sprankelende diepe meren met een uitzonderlijke diversiteit aan bijzondere vissen, mysterieuze grotten en valleien omringd met bergen van kalksteen die als bewakers waken over een verborgen natuurlijk koninkrijk. Tijdens deze reis word je meegenomen in het Ba Be Nationaal Park en ervaar je de gastvrijheid en het bij[...]
Alle tour info

Sapa Trekking - 3 dagenRegio: Noord West.
Provincie: Lao Cai.
Prijs vanaf € 199. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
In het uiterste noorden van Vietnam ligt Sapa, een ongerept gebied met prachtige natuur en kleine dorpjes waar bergstammen wonen, een plek voor liefhebbers van trekkingen. Veel minderheidsgroepen leven nog steeds op hun traditionele manier in aarden of houten huizen. Het landschap van de imposante bergen en rijstterrassen geeft dat dit gebied een geweldige combinatie is van natuur en cultuur.Alle tour info