Skip to main content

Archieven: Locaties

Locatie news and reviews

Sa Pa Vietnam

Sapa, met de de officiële naam Sa Pa, ligt op 320 kilometer ten noordwesten van Hanoi, vlakbij de grens van China. Een dorp gesticht tijdens de overheersing van de Fransen in 1922 als bergstation op een hoogte van ongeveer 1500 meter. Tegenwoordig een gebied met prachtige natuur, indrukwekkende vergezichten, groene rijstvelden, prachtige valleien en glooiende heuvellandschappen.

Lees verder

Ninh Binh

Ninh Binh wordt ook wel de Halong Bay op land genoemd. De omgeving met de plaatsen Tam Coc en Trang An staan bekend om de indrukwekkende landschappen met karstbergen, rivieren en de groene en gele rijstvelden. De gigantische kalkstenen rotsformaties zijn soms wel 200 meter hoog. Ook zijn er in dit gebied prachtig oude tempels en grotten.

Lees verder

Cai Be

Cai Be is een klein stadje aan de noordkant van de My Thuan-brug, op twee uur rijden van Ho Chi Minh City. Cai Be is de toegangspoort tot de provincie Vinh Long en de hele Mekong Delta.

Lees verder

Can Tho

Can Tho wordt ook wel een “rivierdeltastad” genoemd en Tay Do Land vanwege de prachtige rijstvelden en vele fruitboomgaarden. Can Tho City ligt in het lager gelegen deel van de Mekong Delta, op 170 kilometer afstand van Ho Chi Minh City.

Lees verder

Mui Ne en Phan Thiet

Mui Ne en Phan Thiet, twee relaxte kustplaatsen aan de zuidkust van Vietnam, op 220 kilometer ten oosten van Ho Chi Minh City. Van oorsprong een klein vissersdorp tegenwoordig een toeristische strandbestemming met hotels en faciliteiten voor toeristen. Een walhalla voor surfers, golf- en kitesurfers en een heerlijke plek om het hectische Vietnam te ontvluchten. Ook de zeilers komen hier aan hun trekken. Mui Ne heeft voldoende surfscholen waar je les kunt nemen of een board kunt huren.

Lees verder

Nha Trang Vietnam

Nha Trang is een populaire badplaats aan de oostkust van Vietnam en wordt ook wel de parel van de Zuid Chinese Zee genoemd. De plaats ligt aan de zuidelijke oever van de Cai op ongeveer 260 kilometer ten noorden van Phan Tiet. Deze levendige badplaats heeft een prachtig strand en een goed uitgaansleven. Nha Trang ligt tussen Hoi An en Mui Ne in.

Lees verder

Ho Chi Minh City – Saigon

Ho Chi Minh City ligt in Zuid-Vietnam. De stad werd waarschijnlijk tussen de 1e en de 6e eeuw gesticht, toen het de naam Prey Nokor droeg. In 1859 koloniseerden de Fransen de stad en kreeg het de naam Saigon en vanwege de handel met de Maleisische, Chinese en Indiase handelaars werd het ook de Parel van de Oriënt genoemd.

Lees verder

Vinh Moc Tunnels en DMZ zone

Vietnam heeft een geschiedenis met verschillende oorlogen. In juli 1954 werd tijdens het Akkoord van Geneve besloten om de Democratische Republiek Vietnam te verdelen in twee helften: Noord Vietnam en Zuid Vietnam in afwachting tot er een permanente politieke oplossing kon komen als gevolg van de strijd tijdens de eerste oorlog Indochina. Het gebied tussen deze twee landen werd de DMZ Zone genoemd, ook wel Demilitarized Zone, ofwel gedemilitariseerde zone. De zone lag op de 17de breedtegraad en is enkele kilometers breed.

Lees verder

Phong Nha Ke Bang National Park

Phong Nha Ke Bang is een kolossaal natuurmuseum van groot geologisch, topografisch en ecologisch belang. Naast het zien van de adembenemende schoonheid in deze regio, kun je ook meer te weten komen over de evolutie van de aarde. Phong Nha Ke Bang heeft het grootste ondergrondse riviersysteem ter wereld. Een andere reden om het park te bezoeken is, omdat dit het oudste karstgebergte van Azië is.

Lees verder