Skip to main content

Archieven: Locaties

Locatie news and reviews

Can Tho

Can Tho wordt ook wel een “rivierdeltastad” genoemd en Tay Do Land vanwege de prachtige rijstvelden en vele fruitboomgaarden. Can Tho City ligt in het lager gelegen deel van de Mekong Delta, op 170 kilometer afstand van Ho Chi Minh City.

Lees verder

Mui Ne en Phan Thiet

Mui Ne en Phan Thiet, twee relaxte kustplaatsen aan de zuidkust van Vietnam, op 220 kilometer ten oosten van Ho Chi Minh City. Van oorsprong een klein vissersdorp tegenwoordig een toeristische strandbestemming met hotels en faciliteiten voor toeristen. Een walhalla voor surfers, golf- en kitesurfers en een heerlijke plek om het hectische Vietnam te ontvluchten. Ook de zeilers komen hier aan hun trekken. Mui Ne heeft voldoende surfscholen waar je les kunt nemen of een board kunt huren.

Lees verder

Nha Trang Vietnam

Nha Trang is een populaire badplaats aan de oostkust van Vietnam en wordt ook wel de parel van de Zuid Chinese Zee genoemd. De plaats ligt aan de zuidelijke oever van de Cai op ongeveer 260 kilometer ten noorden van Phan Tiet. Deze levendige badplaats heeft een prachtig strand en een goed uitgaansleven. Nha Trang ligt tussen Hoi An en Mui Ne in.

Lees verder

Ho Chi Minh City – Saigon

Ho Chi Minh City ligt in Zuid-Vietnam. De stad werd waarschijnlijk tussen de 1e en de 6e eeuw gesticht, toen het de naam Prey Nokor droeg. In 1859 koloniseerden de Fransen de stad en kreeg het de naam Saigon en vanwege de handel met de Maleisische, Chinese en Indiase handelaars werd het ook de Parel van de Oriënt genoemd.

Lees verder

Vinh Moc Tunnels en DMZ zone

Vietnam heeft een geschiedenis met verschillende oorlogen. In juli 1954 werd tijdens het Akkoord van Geneve besloten om de Democratische Republiek Vietnam te verdelen in twee helften: Noord Vietnam en Zuid Vietnam in afwachting tot er een permanente politieke oplossing kon komen als gevolg van de strijd tijdens de eerste oorlog Indochina. Het gebied tussen deze twee landen werd de DMZ Zone genoemd, ook wel Demilitarized Zone, ofwel gedemilitariseerde zone. De zone lag op de 17de breedtegraad en is enkele kilometers breed.

Lees verder

Phong Nha Ke Bang National Park

Phong Nha Ke Bang is een kolossaal natuurmuseum van groot geologisch, topografisch en ecologisch belang. Naast het zien van de adembenemende schoonheid in deze regio, kun je ook meer te weten komen over de evolutie van de aarde. Phong Nha Ke Bang heeft het grootste ondergrondse riviersysteem ter wereld. Een andere reden om het park te bezoeken is, omdat dit het oudste karstgebergte van Azië is.

Lees verder

Dalat

Dalat ligt langs de rivier de Cam Ly op 1500 meter boven zeeniveau tussen de heuvels van het Lang Bian Plateau, 300 kilometer ten noorden van Ho Chi Minh City. Het is de belangrijkste heuvelstad van Vietnam, een bekoorlijke mengeling van kronkelende straatjes, schilderachtige kerken, overvloedige moestuinen en kletterende watervallen en overal hangt de geur van pijnbomen en houtrook.

Lees verder

Hue Vietnam

De voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam wordt nog steeds vereerd als een cultureel en religieus centrum en behaalde in 1993 een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad dankt haar charme deels aan de ligging aan de Parfumrivier, maar nog belangrijker, aan de vele oude tempels en paleizen — allemaal overblijfselen van de laatste Vietnamese dynastie, de Nguyen dynastie.

Lees verder

Phu Quoc Vietnam

Op 15 kilometer van de Cambodjaanse kust, 45 kilometer van Ha Tien en 120 kilometer van Rach Gia ligt het eiland Phu Quoc in de golf van Thailand. Qua vorm lijkt het alsof dat er een geest opstijgt uit een fles. Begin 2000 was het eiland nog niet bekend bij de toeristen, maar dat is tegenwoordig helemaal anders. Toeristen zijn betoverd door het eiland met zijn mooie stranden, zwaaiende palmen en kristalhelder water. Het wordt daarom ook wel smaragdeiland genoemd. Het eiland is 46 kilometer lang en 593 km2 groot. Cambodja eist het eiland ook op en noemt het Ko Tral.

Lees verder

Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en vaak het startpunt van een rondreis in Vietnam. Een chaotisch drukke stad, met een wirwar van straten, prachtige meren en toch ook nog heel veel kenmerken van de oude en met trots bewaarde Vietnamese cultuur. De stad is meer dan 1000 jaar oud en dat is terug te zien in de tempels en oude citadellen. Vroeger werd Hanoi Thang Long genoemd. Koning Ly uit de eerste dynastie heeft deze naam aan de stad gegeven.

Lees verder