Skip to main content

Halong Bay

Regio: Noord Oost
Provincie: Quang Ninh

In het noordoosten van Vietnam, in de Golf van Tonkin ligt de Halong Bay, op een kleine vijf uur rijden vanaf Hanoi. De Halong Bay is een absolute must in een rondreis naar Vietnam. In de baai liggen bijna 2000 kalkstenen eilanden die op rijzen uit de zee. Letterlijk betekent Ha Long: “daar waar de draak de zee in gaat”. En deze vertaling zegt meteen alles over de Halong Bay, want vanuit de lucht lijkt de baai op stukken rug en staart van een draak.

Overnachting in de Ha Long Bay

De beste manier om de Halong Bay te ontdekken is per boot, de traditionele jonkboot, in het Engels: een Junk boot. Ik advies je om hier minimaal een nacht te verblijven. Vanaf deze boot worden diverse excursies georganiseerd om de baai te verkennen. Je kunt hier mooi kajakken en wandelen. Ook het beklimmen van een van de kalksteenrotsen behoort tot de optie, voor een waanzinnig mooi uitzicht. De boot vaart overdag tussen de karstbergen door en langs de drijvende vissersdorpjes, en als de boot aan het varen is, is er vrije tijd om te zonnebaden. De boot maakt af en toe stop en dan is er de mogelijkheid om te zwemmen op de meest paradijselijke plekjes van de baai. Als de zon eenmaal onder is, gaat de boot bij een van de eilanden voor anker en kun je aan boord genieten van een traditionele Vietnamese maaltijd en kunt vaak na afloop met de bemanning gaan vissen op o.a. inktvis.

Floating Villages Halong Bay

Genesteld in de rustige baaien van Halong Bay vind je diverse drijvende dorpen, waar de lokale bevolking al generaties lang op de zee drijft. Samen verankerd doorstaan ​​ze door vloed, stormen de steeds veranderende wereld. De mensen hier zijn vissers en hun leven is onlosmakelijk verbonden met de oceaan. Ze hebben hun boten en drijvende huizen zelf gebouwd en kunnen desgewenst hun boten aan die van hun buren binden of ze gaan er mee op pad om te jagen op vis, kreeft, schaaldieren en inktvis. De dorpen zijn bijna zelfvoorzienend en zelfs voorzien van een school, een dokter en een winkel.

De Halong Bay is een beroemde baai, want deze werd in 1994 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco en in 2012 werd de baai uitgeroepen tot een van de zeven natuur wereldwonderen. Ook is de baai te zien in bekende films: Skong Kull Island, de eerste film van Universal’s Dark Universe en Indochine, de eerste buitenlandse film die is opgenomen in de Halong Bay in 1992. En er gaat het gerucht dat de James Bond-film Tomorrow Never Dies hier is opgenomen. De opnames werden verboden, dus de crew is uitgeweken naar Thailand, maar waarschijnlijk zij er toch een aantal scenes op genomen in de Halong Bay.

Cat Ba Island

Cat Ba Island is het grootste eiland in Halong Bay en de enige met een redelijke stad. Cat Ba is een ruig eiland bedekt met jungle. Reizigers die hier komen zijn vooral op zoek naar avontuur en rust.

Cat Ba National Park heeft bijna 300 verschillende diersoorten en ruim 700 verschillende soorten bomen en planten. Ook kan je er goed wilde dieren in spotten zoals makaken (apen), wilde zwijnen, eekhoorns (waaronder de gigantische zwarte eekhoorn) en verschillende soorten herten. Naast deze dieren vind je ook nog bijzondere vogels zoals haviken en  neushoornvogels. En als je nog gelooft in de medische werking van planten, in het park groeien 160 planten met een medicinale werking. Met name de lokale bevolking gelooft hier in.

Het eiland herbergt ook diverse prachtige, rustig maar ook verborgen stranden. Cat Co 1, 2 en 3, Cat Ong, Cat Trai Gai en Duong Danh zijn hier goede voorbeelden van. Zeker buiten het hoogseizoen heb je het strand vaak helemaal voor jezelf alleen.

Kaart

Ook leuk op deze locatie:

Rondreis Noord Vietnam ExposureRegio: Hongh Delta.
Provincies: meerdere.
Prijs vanaf € 724. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Een exclusieve reis om een ​​aantal zeer ongerepte gebieden van het Noorden te ontdekken. Je begint in de 1000 jaar oude geschiedenis van Hanoi, vervolgt de route langs schilderachtige wegen door een ongerept verborgen vallei bewoond door de Muong mensen en vaart door ’s wereld grootste en mooiste karstformaties in Unesco Halong Bay. Maak je klaar voor een zeer speciale en onvergetelijke rei[...]
Alle tour info

Ba Be National ParkRegio: Noord Oost.
Provincie: Bac Kan.
Locatie: Ba Be National Park.
Prijs vanaf € 312. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Bij de naam Ba Be Nationaal Park moet je denken aan weelderige bossen, sprankelende diepe meren met een uitzonderlijke diversiteit aan bijzondere vissen, mysterieuze grotten en valleien omringd met bergen van kalksteen die als bewakers waken over een verborgen natuurlijk koninkrijk. Tijdens deze reis word je meegenomen in het Ba Be Nationaal Park en ervaar je de gastvrijheid en het bij[...]
Alle tour info

Halong Bay Jade Sails CruiseRegio: Noord Oost.
Provincie: Hai Phong.
Prijs vanaf € 135. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Letterlijk betekent Ha Long: “daar waar de draak de zee in gaat”. En deze vertaling zegt meteen alles over de Halong Bay, want vanuit de lucht lijkt de baai op stukken rug en staart van een draak. Het is dan ook niet voor niets dat de Halong Bay tot een van de zeven wereldwonderen behoort. De beste manier om de Halon[...]
Alle tour info