Skip to main content

Noord West Vietnam

  1. Dien Bien
  2. Hoa Binh
  3. Lai Chau
  4. Lao Cai
  5. Son La
  6. Yen Bai

Bergen Vietnam

Noordwest Vietnam, een gebied met schilderachtige berglandschappen en een multi-etnische cultuur. Via  Highway 6 gaat je de ene diepe vallei naar de volgende komt. Grandioze vergezichten, rijstvelden die langs de heuvels in trappen zijn gegraven en kleine dorpjes met een zeer vriendelijke bevolking. Een ongerept en puur gebied met indrukwekkende rijstvelden die langs de heuvels in trappen zijn gebouwd.

Sa Pa

Het bekendste dorpje is Sa Pa, een klein dorp maar met grootste mogelijkheden voor trekkings, natuur en  ontmoetingen met de lokale bevolking. Het gebied is nog steeds puur ondanks dat het vaak wordt aangedaan in een rondreis. 

Naast het natuurschoon neemt het historisch ook een belangrijke plek in, want de De slag bij Điện Biên Phủ was in 1954 de laatste slag in de Vietnamese Onafhankelijkheidsoorlog. Voor de sportieveling is dit gebied ideaal met de vele hike-mogelijkheden.

BOEK HIER JE RONDREIS NAAR NOORD WEST VIETNAM

Sapa Trekking - 3 dagen


Provincie: Lao Cai.
Prijs vanaf € 198. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
In het uiterste noorden van Vietnam ligt Sapa, een ongerept gebied met prachtige natuur en kleine dorpjes waar bergstammen wonen, een plek voor liefhebbers van trekkingen. Veel minderheidsgroepen leven nog steeds op hun traditionele manier in aarden of houten huizen. Het landschap van de imposante bergen en rijstterrassen geeft dat dit gebied een geweldige combinatie is van natuur en cultuur.Alle tour info