Skip to main content

Citytour Hue

Regio: Noord Kust
Provincie: Thua Thien Hue
Prijs vanaf: € 79 per persoon.
Tour duur: 1 dag

Hue wordt vaak onderschat als interessante stad in Vietnam. Talrijk zijn de mensen die in deze werelderfgoedstad alleen enkele oude stenen zien, en verder niets. Ze missen helaas de echte essentie van Hue en dat is precies wat je niet mag missen. 

Ga met met deze bijzondere dagexcursie in Hue, duik in het feodale verleden van Vietnam, ontmoet een pionier op het gebied van bamboe, fiets in een oud dorp waar de afstammelingen van de Mandarijnen wonen en proef de verfijnde keizerlijke keuken.

Hoogtepunten Citytour Hue

 • Reis terug in de tijd met een bezoek aan de keizerlijke citadel van Hue.
 • Krijg inzicht hoe het leven was tijdens de feodale tijd in Vietnam.
 • Ontdek het charmante dorpje Thuy Bieu en zijn mensen, afstammelingen van de Mandarijnen.
 • Een blik op het moderne Hue, een bezoek aan een innovatieve lokale kunstenaar, als tegenwicht voor het eeuwenoude erfgoed van de stad.
 • Dag 1:

  CITYTOUR HUE

  De gids komt je rond 08.00 uur ophalen in je hotel voor een reis terug in de tijd door een bezoek aan de citadel van Hue. Dit is een eerste kennismaking met de geschiedenis van Vietnam, de imperiale tijd, de Mandarijncultuur en het voormalige feodale systeem.

  Hierna breng je een bezoek aan een kunstenaar die de traditie van het werken met bamboe opnieuw heeft uitgevonden, hij produceert papier met vrij innovatieve technieken. Je maakt kennis met deze kunst in zijn atelier. Hierna breng je een bezoek aan de Thien Mu-pagode, een van de mooiste religieuze gebouwen in Vietnam, gebouwd in het begin van de 17e eeuw.

  Hierna steek je de Perfume River over op een lokale boot en ga je naar het dorp Thuy Bieu voor een lunch bij een lokale familie. Het dorp is een waar doolhof van smalle steegjes die langs prachtige eeuwenoude huizen met indrukwekkende tuinen gaaat. De echte schat van het dorp Thuy Bieu zijn echter de mensen, afstammelingen van de Mandarijnen. Je maakt een wandeling door het dorp en stopt op verschillende plaatsen waar je in gesprek kan gaan met de dorpelingen. Ook kun je hun verschillende soorten fruit proeven.

  Hierna ga je terug richting Hue. Onderweg breng je nog een bezoek aan het graf van keizer Tu Duc en beklim je een kleine heuvel> Boven heb je een schilderachtig uitzicht over de Perfume River.  Hierna keer je terug naar het hotel. Einde van een zeer indrukwekkende dag.

  Als je van fietsen houdt, is het ook mogelijk om de hele tocht op de fiets te doen. 

 • GEEN

 • Inclusief

  Ervaren Engelssprekende gidsen
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Onuitwisbare herinneringen
  Lunch
  vervoer per auto of op de fiets

  Exclusief

  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Overige maaltijden
  verblijf in Hue
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

PRIJS 2023 CITYTOUR HUE

Prijs op basis van twee personen: € 79 per persoon

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra