Skip to main content

Hue Vietnam

Regio: Noord Kust
Provincie: Thua Thien Hue

De voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam wordt nog steeds vereerd als een cultureel en religieus centrum en behaalde in 1993 een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad dankt haar charme deels aan de ligging aan de Parfumrivier, maar nog belangrijker, aan de vele oude tempels en paleizen — allemaal overblijfselen van de laatste Vietnamese dynastie, de Nguyen dynastie.

De 19de-eeuwse Hue Citadel — ook wel bekend als De Keizerlijke Stad — is een absolute must om te gaan bezoeken, terwijl langs de oever van de rivier talloze heiligdommen en stoepa’s liggen, waaronder de Thien Mu Pagode met zijn achthoekige toren. Over de parfumrivier kun je een boottocht maken en in de talloze eetgelegenheden in de stad genieten van een culinaire ervaring die je alleen in deze regio vindt.

De stad Hué is tijdens de Vietnamoorlog zwaar gebombardeerd en raakte voor het grootste gedeelte beschadigd. Door de vele executies en zware gevechten zijn er veel Vietnamezen overleden. Door het toerisme in de stad kunnen veel monumenten en bezienswaardigheden gerestaureerd worden.

11 Bezienswaardigheden Hue

1. Imperial City, de keizerlijke stad

De Imperial City Hue bevat de overblijfselen van een ommuurd fort en Koninklijke wijken die ooit op de site bestonden. Keizer Gia Long creëerde in het begin van de 19e eeuw een replica van Beijings Verboden Stad en verhuisde zijn paleis binnen de muren van het fort. Een tweede set muren en gracht vormden het gebied van de Paarse Verboden Stad. Het water in de gracht komt via een reeks sluizen uit de parfumrivier. De behuizing werd gebombardeerd tijdens de Franse en Amerikaanse oorlogen, en de stad was zwaar beschadigd. Grote rijstvelden bedekken het grootste deel van de Paarse Verboden Stad, de resterende gebouwen zijn gerestaureerd en de stad is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed monument. Voor deze bezienswaardigheid kun je gemakkelijk een dag uittrekken om helemaal te bekijken.

2. Tu Duc Tomb

Dit graf (voltooid in 1867) is de meest populaire, imposante en indrukwekkende van de Koninklijke mausoleums in Centraal Vietnam, ontworpen door keizer Tu Duc zelf voor zijn dood. De enorme kosten van het graf en de dwangarbeid die in de bouw werd gebruikt, brachten een coupcomplot voort dat werd ontdekt en onderdrukt. Tu Duc leefde een leven van keizerlijke luxe en overmaat, met 104 vrouwen en talloze minnaressen. Hij had geen nakomelingen. Het graf ligt 5 km ten zuiden van Hue op Van Nien Hill in het dorp Duong Xuan Thuong.

3. Green Bamboo Art Gallery

De Green Bamboo Art Gallery ligt in het centrum van Hue en is een van de belangrijkste kunstgaleries van de stad. De galerie wordt gerund door twee Vietnamese broers en zussen en ze verkopen in de galerie traditionele aquarelschilderijen met thema’s die zowel landschappen als scènes uit het dagelijks leven in Vietnam weergeven. Je kunt hier ook zien hoe deze schilderijen worden gemaakt en ze leggen graag de techniek die achter deze vorm van kunst zit, uit.

4. Thien Mu Pagoda

Thien Mu Pagoda ligt op de heuvel Ha Khe, aan de noordelijke oever van de Parfumrivier. Gebouwd in 1601, door de Nguyen-dynastie, heeft de pagode zeven niveaus en is de hoogste religieuze structuur in Vietnam. Het belangrijkste heiligdom, Dai Hung heiligdom, herbergt drie standbeelden van de Boeddha, evenals andere belangrijke relikwieën. Een paviljoen ten westen van de toren herbergt een gigantische bronzen klok met een gewicht van 3285 kilo, de Dai Hong Chung. De bel is hoorbaar vanaf 10 kilometer afstand. De Thien Mu Pagode werd gerestaureerd door verschillende koningen van de Nguyen-dynastie.

5. Parfumrivier

De Parfumrivier doorkruist de stad Hue. De rivier is ongeveer 80 kilometer lang en de naam van de rivier is afgeleid van het feit dat hij door bossen van aromatische planten stroomt voordat hij Hue bereikt, met een aangename geur als gevolg. De twee bronnen van de rivier, beginnen in de Truong Son Mountain Range en ontmoeten elkaar bij Bang Lang Fork. De Parfumrivier stroomt door een reeks belangrijke en mooie plekjes en het is zeer interessant om de rivier met een boottocht te ervaren.

6. Tomb of Dong Khanh

De tombe van Dong Khanh ligt in het dorp Thuong Hai, in de buurt van het centrum van Hue. Dong Khanh was de gekroonde keizer van Vietnam van 1886 tot 1889. Zijn graf werd gebouwd tijdens het bewind van vier keizers en werd pas in 1917 voltooid door zijn zoon Khai Dinh, omdat hij geen plannen had gemaakt om er voor zijn dood een te bouwen. Het graf is verdeeld in twee gebieden, het graf zelf, en de Ngung Hy tempel. De structuur met zijn antieke en moderne architectuur vertegenwoordigt de gecompliceerde geschiedenis van het gebouw en de invloed van Europa in Azië in de late 19de tot begin 20ste eeuw.

7. De Thanh Toan Brug

De Thanh Toan Bridge overspant het kanaal dat de twee helften van het slaperige dorp Thuy Thanh scheidt, ongeveer 7 kilometer ten oosten van Hue. De overdekte Japanse voetgangersbrug zou in het midden van de 18de eeuw gebouwd zijn op instructie van Tran Thi Dao, de vrouw van een van de hoge hovelingen van de keizer. Ze groeide op in het gebied en vond dat de twee helften van het dorp verenigd moesten worden met een bijzondere, sierlijk versierde overdekte brug. Als erkenning van haar liefdadigheid, werd de brug vrijgesteld door de keizer van de keizerlijke belastingen.

8. Khai Dinh Tomb

Khai Dinh Tomb is een neoklassiek monument gebouwd door keizer Khai Dinh in de jaren 1920 tot 1931. Onder het bewind van de keizer is de westerse cultuur Vietnam sterk geïnfiltreerd. Dit blijkt uit het uitgebreide en duidelijk Europese architectonische ontwerp van het graf, vermengd met de traditionele kunst van Vietnam. Bezoekers kunnen de kleurrijke mozaïeken van het graf, het ingewikkeld ontworpen glas, porseleinen decoraties op de muren en een tempel met het graf van Khai Dinh bekijken. Om de tombe te bezoeken moet je 127 treden op.

9. Notre Dame Hue

Aan de Nguyen Hue, bevindt zich de Notre Dame van de stad. In tegenstelling tot zijn tegenhanger in Ho Chi Minh City, combineert deze kerk verschillende oosterse kenmerken met Franse architectuur. In het bijzonder de torenspits lijkt op een boeddhistische pagode. De kathedraal werd in 1937 gebouwd. Hue-inwoners noemen dit de kathedraal van Francisco, maar alle andere verwijzingen gebruiken de titel Notre Dame. Voor architectuurliefhebbers is het de moeite waard om een ​​kijkje te nemen in deze prachtige kerk.

10. Museum van keizerlijke oudheden

© Bao TangCung Dinh
© Bao TangCung Dinh

Het museum van keizerlijke oudheden ligt net buiten de stadsmuren van de voormalige Keizerlijke stad van Hue. Het is een museum dat is toegewijd aan het keizerlijke verleden en de kunsten van Vietnam uit die tijd. Het museum is een prima aanvulling na een bezoek aan de verboden Keizerlijke stad. Het museum is opgericht in 1923 en kreeg in 1927 bij koninklijk besluit ook een afdeling voor Champa kunst. In het museum zelf zie je traditionele kledingen en voorwerpen uit dit Cham tijdperk evenals zilveren voorwerpen en antieke beelden. Het museum is op maandag gesloten.

11. Minh Mang Tomb

De Minh Mang Tomb is de laatste rustplaats van een van de trouwste aanhangers van de Nguyen-dynastie. Keizer Minh Hang werd begraven op 20 augustus 1841. Onder het bewind van deze keizer was er vrede en welvaart. Hoewel keizer Minh Mang vond dat Vietnam als land geïsoleerd moest blijven, was hij gevoelig voor de situatie van de boeren in zijn rijk. De plannen voor zijn tombe werden al tijdens zijn bewind opgesteld. Er zijn hier prachtige bruggen over de kalme waterpartijen in betoverende tuinen en rijkversierde gebouwen.

Kaart

Ook leuk op deze locatie:

Phong Nha Ke Bang, grotten Vietnam, lagunes en weelderige bossenRegio: Noord Kust.
Provincie: Quang Binh.
Prijs vanaf € 279. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Het nationale park Phong Nha Ke Bang ligt verscholen tussen Laos en de kust, bijna 200 kilometer ten noorden van Hue en is bereikbaar per trein of vliegtuig door de stad Dong Hoi. Het is de plek voor natuurlijke landschappelijke wonderen en de thuisbasis van een zeer vriendelijke lokale bevolking. De jungle, de rivier, de watervallen, de singletrails en de smalle kronkelende betonwege[...]
Alle tour info

Het avontuur van Centraal VietnamRegio: Noord Kust.
Provincies: meerdere.
Centraal-Vietnam is het hart van de natie en trekt en deze regio zal je verbazen hoe de historische bezienswaardigheden goed bewaard zijn gebleven met een gastvrije lokale bevolking en een charmante natuurlijke schoonheid. Als je Centraal Vietnam wilt ontdekken, is deze reis de perfecte keuze voor jou. Ga[...]
Alle tour info

Jungle en oude steden in Centraal VietnamRegio: Noord Kust.
Provincies: meerdere.
De “World Heritage Road” of ook wel  “Wereld-erfgoed-route” langs Centraal-Vietnam is een glorieuze route door enkele van de meest fascinerende, historische en aantrekkelijke delen van het land. Het is zo genoemd omdat de route minimaal drie UNESCO wereld erfgoedlocaties omvat: het grotkoninkrijk in Phong Nha-Ke Bang National Park, de oude keizerlijke stad Hue en de zestiende-eeuwse zijde[...]
Alle tour info

Het avontuur van Centraal VietnamRegio: Noord Kust.
Provincies: meerdere.
Centraal-Vietnam is het hart van de natie en trekt en deze regio zal je verbazen hoe de historische bezienswaardigheden goed bewaard zijn gebleven met een gastvrije lokale bevolking en een charmante natuurlijke schoonheid. Als je Centraal Vietnam wilt ontdekken, is deze reis de perfecte keuze voor jou. Ga[...]
Alle tour info

Van Hue naar Hoi An via de Hai Van Pass - op de fietsRegio: Noord Kust.
Provincie: Thua Thien Hue.
Prijs vanaf € 149. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Deze reis is een must voor mensen die kicken op een geweldige fietstocht over de mooiste kustweg in Vietnam. Ervaar de schoonheid van Centraal-Vietnam tijdens onze betoverende landschappen: Hue to Hoi An Adventure-tour en ontdek deze pas met een opwindende fietstocht. De Hai Van Pass<[...]
Alle tour info

Citytour HueRegio: Noord Kust.
Provincie: Thua Thien Hue.
Prijs vanaf € 78. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Hue wordt vaak onderschat als interessante stad in Vietnam. Talrijk zijn de mensen die in deze werelderfgoedstad alleen enkele oude stenen zien, en verder niets. Ze missen helaas de echte essentie van Hue en dat is precies wat je niet mag missen.  Ga met met deze bijzondere dagexcursie in Hue, duik in het feodale verl[...]
Alle tour info

Phong Nha Ke Bang, grotten Vietnam, lagunes en weelderige bossenRegio: Noord Kust.
Provincie: Quang Binh.
Prijs vanaf € 279. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Het nationale park Phong Nha Ke Bang ligt verscholen tussen Laos en de kust, bijna 200 kilometer ten noorden van Hue en is bereikbaar per trein of vliegtuig door de stad Dong Hoi. Het is de plek voor natuurlijke landschappelijke wonderen en de thuisbasis van een zeer vriendelijke lokale bevolking. De jungle, de rivier, de watervallen, de singletrails en de smalle kronkelende betonwege[...]
Alle tour info