Skip to main content

Mekong Delta

 1. An Giang
 2. Bac Lieu
 3. Ben Tre
 4. Ca Mau
 5. Can Tho
 6. Don Thap
 7. Hau Giang
 8. Kien Giang
 9. Long An
 10. Soc Trang
 11. Tien Giang
 12. Tra Vinh
 13. Vinh Long

Mekong Delta

De Mekong Delta wordt ook wel de rijstkom van Vietnam genoemd, een landbouwwonder dat jaarlijks voor een derde van de totale voedselopbrengst zorgt maar daar slechts 10 % van het totale grondoppervlakte gebruikt. Naast rijst groeien er ook palmbomen, fruitbomen en zijn er suikerrietplantages.

De Vietnamezen noemen dit gebied ‘Cuu Long” ofwel “negen draken”, een verwijzing naar de negen rivierenarmen van de Mekong rivier. Voordat deze Mekong Rivier in de Mekong Delta aankomst, heeft het water al ruim 4000 kilometer afgelegd vanaf zijn oorsprong op het Tibetaanse Plateau. Hij loopt door het zuiden van Vietnam, langs Myanmar, door het grensgebied van Laos en Thailand, een kleine ombuiging naar Cambodja om vervolgens in Vietnam aan te komen. De Mekong rivier is na de Jangtsekiang en de Gele Rivier de op twee na langste rivier van Azië.

Drijvende markten Vietnam

De invloed van de rivier is enorm. De rivier wemelt ook van verschillende vaartuigen. Van gammele roeiboten, sampans, vrachtboten tot luxe cruiseboten met toeristen. Op de rivier zijn ook enkele grote markten die zich op het water bevinden. Het leven op het water ervaar je het beste op het water.

Als je door fruitboomgaarden, rijstvelden en moeraslanden rijdt, kun je je nauwelijks voorstellen dat je in Vietnam bent. Het Deltagebied is vlak en strekt zich vanaf de stadsgrens van Ho Chi Minh City in zuidwestelijke richting uit naar de Golf van Thailand.

Naast landbouw activiteiten hebben ook de toeristen die prachtige gebied ontdekt. Vanwege de diversiteit zal een bezoek aan de Mekong Delta je nog lang bij blijven. Het meest bekend staat de Mekong Delta om de drijvende markten, maar ook tot de alledaagse taferelen behoren de in witte Ao Dai’s geklede schoolmeisjes die fietsen over de landweggetjes, kinderen op waterbuffels, rijstwerkers gehurkt in de rijstvelden, marktkooplui achter bergen fruit, wierrookstokjes langs de weg, Khmermonniken die wandelen bij de kleurrijke pagodes en nog veel meer.

De Mekong wemelt ook van verschillende vaartuigen. Van gammele roeiboten, sampans, vrachtboten tot luxe cruiseboten met toeristen. Op de rivier zijn ook enkele grote markten die zich op het water bevinden. Het leven op het water ervaar je het beste op het water.

© mekong eyes cruises

Vanuit verschillende plaatsen, zoals My Tho, Vinh Long, Can Tho, Chau Doc of Cai Be kunt je een boottocht boeken.

Van Ho Chi Minh City via de Mekong Delta naar Phu Quoc


Provincie: Can Tho.
Prijs vanaf € 345. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Dompel onder in het dagelijkse leven van de Mekong-delta en eindig in stijl in het paradijs van Phu Quoc. Op de eerste dag maak je kennis met de verschillende facetten van de regio. Je reist door de minder bekende gebieden rondom Cai Be. Een grote diversiteit aan activiteiten houd je volledig weg van de gangbare toeristische att[...]
Alle tour info

Fietsen in de Mekong Delta


Provincie: Tien Giang.
Prijs vanaf € 149. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Ben je in  Ho Chi Minh City en heb je niet veel tijd? De Mekong Delta mag niet ontbreken aan jouw bezoek aan Ho Chi Minh City. Met deze dagexcursie krijg je een goed beeld van de prachtige omgeving van de Mekong Delta. Breng een bezoek aan een boerderij, workshop, vaar door de smalle kanalen met een sampan, fiets in de Me[...]
Alle tour info

Mekong Delta Cruise 3 dagen


Provincies: meerdere.
Prijs vanaf € 498. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
De Mekong Eyes cruise bied je een unieke optie om in luxe door de Mekong Delta te varen en te genieten. De Mekong Eyes is een gloednieuwe schitterende boot waarmee je als nooit tevoren van jouw Mekong-vakantie kunt genieten. De boot is uitgerust met de nieuwste stijl en comfort, van een natuurlijke houten interieur tot panoramaramen in je kajuit. De uitgebreide wijnkaart in de lounge za[...]
Alle tour info