Skip to main content

Can Tho

Regio: Mekong Delta
Provincie: Can Tho

Can Tho wordt ook wel een “rivierdeltastad” genoemd en Tay Do Land vanwege de prachtige rijstvelden en vele fruitboomgaarden. Can Tho City ligt in het lager gelegen deel van de Mekong Delta, op 170 kilometer afstand van Ho Chi Minh City.

Met ruim een half miljoen inwoners is Can Tho de grootste stad in de Mekong Delta. Hier vloeien de rivieren de Can Tho en de Hau Giang samen. Can Tho is door zijn economisch belang erg druk. Langs de rivierkant zitten de betere en luxere restaurants van de Mekong Delta.

Boottochten zijn de belangrijkste reden om Can Tho te bezoeken naast een paar bezienswaardigheden waaronder het Can Tho museum waar je meer kunt zien over de geschiedenis van het verzet tegen buitenlandse aanvallen op Can Tho. Ook de in 1946 gebouwde Munirangsyarampagode is de moeite waard als je de pagodes in Tra Vinh niet hebt bezocht. Deze pagode doet denken aan de bouw die ook is gebruikt bij Angkor Wat. Elke morgen vaart een complete stoet van grote en kleine boten door de waterwegen van Can Tho op weg naar de drijvende markten. Bewoners kunnen hier van alles krijgen, van doodskisten, tot fruit en zelfs de kapper vaart mee. De meest bezochte drijvende markt is Cai Rang, op zeven kilometer vanaf Can Tho.

Bezienswaardigheden Can Tho

1. Cai Rang

De grootste bezienswaardigheid van Can Tho is de Cai Rang drijvende markt, gelegen op 30 minuten varen van de Ninh Kieu werf. Deze markt is al ruim 100 jaar actief en een van de eerste in de regio. Het beste tijdstip om de markt te bezoeken is ’s morgens vroeg, dan bruist het van de activiteiten.

2. Fruittuinen Can Tho

Can Tho is beroemd om zijn grote en kleine fruittuinen om fruit aan de markt te leveren en om te voorzien in de behoeften van bezoekers om ecotoerisme te bezoeken. Tegen de zomer trekken allerlei fruittuinen zoals custardappel, ramboetan, mandarijn, appel, doerian veel toeristen aan.

3. Binh Thuy Oud Huis

Can Tho heeft meer dan 70 oude huizen met veel culturele waarden. Een daarvan is het oude huis van Binh Thuy. Het is gebouwd in 1870 met moderne Franse architectuur. Het huis is een harmonieuze combinatie tussen oosterse en westerse cultuur, waardoor een schoonheid ontstaat die zowel klassiek, traditioneel als modern is.

4. Ninh Kieu-Werf

De Ninh Kieu-werf ligt aan de oevers van de Hau-rivier, midden in het centrum van de stad Can Tho. Er is een zin “Can Tho heeft de Ninh Kieu-werf, heeft een prachtige rivier met veel fasen”. De Ninh Kieu-werf is de trots van Tay Do-mensen. Het is een van de meest bekende toeristische bestemmingen welke je zeker moet bezoeken als je in Can Tho bent. Het Ninh Kieu Park is groot en ruim en beplant met veel prachtige sierbomen en een groot standbeeld van “Uncle Ho”. Rondom het park zijn er watermeloenrestaurants, waar een verscheidenheid aan lokale specialiteiten wordt geserveerd.

5. Can Tho Brug

De Can Tho-brug is 2.750 meter lang en is een brug over de rivier de Hau, die Can Tho City en de provincie Vinh Long met elkaar verbindt. De brug is een tuibrug met de langste hoofdoverspanning in Zuidoost-Azië (de hoofdoverspanning is 550 m).

6. Truc Lam Phuong Nam Zen-Klooster

Het Truc Lam Phuong Nam-klooster wordt beschouwd als het grootste klooster in de Mekong-delta volgens de boeddhistische architectuur van de Ly-Tran-dynastie. Een enorm klooster met een oppervlakte van ruim 38.000 m2.

7. Tay Do-Avondmarkt

De avondmarkt Tay Do ligt op ongeveer 1 km van het centrum van de stad Can Tho, ten westen van de rivier de Hau. De avondmarkt trekt een groot aantal bezoekers.

Kaart

Ook leuk op deze locatie:

Van Ho Chi Minh City via de Mekong Delta naar Phu QuocRegio: Mekong Delta.
Provincie: Can Tho.
Prijs vanaf € 345. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Dompel onder in het dagelijkse leven van de Mekong-delta en eindig in stijl in het paradijs van Phu Quoc. Op de eerste dag maak je kennis met de verschillende facetten van de regio. Je reist door de minder bekende gebieden rondom Cai Be. Een grote diversiteit aan activiteiten houd je volledig weg van de gangbare toeristische att[...]
Alle tour info

Fietsen in de Mekong DeltaRegio: Mekong Delta.
Provincie: Tien Giang.
Prijs vanaf € 149. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Ben je in  Ho Chi Minh City en heb je niet veel tijd? De Mekong Delta mag niet ontbreken aan jouw bezoek aan Ho Chi Minh City. Met deze dagexcursie krijg je een goed beeld van de prachtige omgeving van de Mekong Delta. Breng een bezoek aan een boerderij, workshop, vaar door de smalle kanalen met een sampan, fiets in de Me[...]
Alle tour info

Mekong Delta Cruise 3 dagenRegio: Mekong Delta.
Provincies: meerdere.
Prijs vanaf € 498. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
De Mekong Eyes cruise bied je een unieke optie om in luxe door de Mekong Delta te varen en te genieten. De Mekong Eyes is een gloednieuwe schitterende boot waarmee je als nooit tevoren van jouw Mekong-vakantie kunt genieten. De boot is uitgerust met de nieuwste stijl en comfort, van een natuurlijke houten interieur tot panoramaramen in je kajuit. De uitgebreide wijnkaart in de lounge za[...]
Alle tour info