Skip to main content

Sapa Trekking – 3 dagen

Regio: Noord West
Provincie: Lao Cai
Locatie: Sapa
Prijs vanaf: € 199 per persoon. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Tour duur: 3 dagen

In het uiterste noorden van Vietnam ligt Sapa, een ongerept gebied met prachtige natuur en kleine dorpjes waar bergstammen wonen, een plek voor liefhebbers van trekkingen. Veel minderheidsgroepen leven nog steeds op hun traditionele manier in aarden of houten huizen. Het landschap van de imposante bergen en rijstterrassen geeft dat dit gebied een geweldige combinatie is van natuur en cultuur.

BESTEMMING

 • Sapa, diepe valleien, berghellingen en hoge passen.

HOOGTEPUNTEN SAPA TREKKING

 • Ontdek de prachtige Muong Hoa en Ta Phin vallei
 • Maak kennis met de kleurrijke lokale bergstammen
 • Adembenemende landschappen en nieuw inzicht in diverse Vietnamese culturen
 • Dag 1:

  Vertrek vanuit Hanoi

  Vanaf een centraal punt in Hanoi, word je naar het treinstation van Hanoi gebracht, voor vertrek met de nachttrein naar Lao Cai. Overnachting is in de trein in een gedeelde 4 – persoonscoupe met zachte bedden)

  Maaltijden: geen

  Met toeslag kun je een privé coupe boeken in de trein.

  Dag 2:

  Aankomst Sapa + eerste trekking

  Rond 06.30 uur kom je aan in Lao Cai en ga je met een (gedeelde) transferbus naar Sapa gebracht. De busrit duurt ongeveer 1,5 uur en onderweg vang je een glimp op van prachtige vergezichten en indrukwekkende rijstterrassen.

  Bij aankomst maak je kennis met de lokale Engelssprekende gids en word je naar het Chau hotel gebracht om te gaan ontbijten. Hier kun je je bagage stallen in een speciaal bagagedepot, en kun je je even opfrissen.

  Om 09.00 uur start van de eerste trekking naar de Ta Phin vallei. Je begint de trekking met een wandeling door de stad voor ongeveer 20 minuten waarna je via een onverharde weg naar Ma Tra afdaalt. Hier woont het volk van H’mong en de Dzao. De trekking route biedt een adembenemend uitzicht op tuinen en rijstterrassen waarachter je een fantastisch zich hebt op de groene bergen. Onderweg is er voldoende tijd voor een bezoek aan een lokale familie en maak je kennis hoe ze hun traditionele vezels verwerken. Vervolgens gaat de trekking door naar Ta Phin, het dorp van de Rode Dzao, in één van de meest schilderachtige valleien in Vietnam. Hier stop je voor een eenvoudige picknick lunch waarna je de tijd hebt om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen.

  Rond 16.00 uur ben je terug in het hotel en is de rest van de middag vrij om te relaxen of om Sapa op eigen gelegenheid te verkennen. Heel leuk is om de diverse markten in de hellende straatjes welke zijn versierd met vele kleurrijke ambachten te bezoeken.

  TIP: Bij mooi weer is het ook leuk om de Ham Rong Peak te gaan bezoeken. Hier heb je een fantastisch uitzicht op Sapa stad, de perfecte plek voor de mooiste foto’s. Alleen aan te raden bij mooi weer. Entreegelden en vervoer zijn niet inbegrepen.

  Maaltijden: ontbijt en lunch

  Wandelafstand: 15 kilometer (4-5 uur)

  Dag 3:

  Sapa trekking + bus terug naar Hanoi

  Om 8 uur word je opgehaald bij het hotel en begin je met de trekking vanuit Sapa-stad naar de Golden Stream Vallei. De tocht biedt een prachtig uitzicht op de rijstterrassen, tuinen en het Fan Si Pan-gebergte. Nadat je de hangbrug bent overgestoken, wandel je naar het dorp Lao Chai voor de lunch bij een van de H’mong-families (mevrouw Sung). Na de lunch verken je het dorp Lao Chai (Black H’mong) en Ta Van (Dzay). Deze tocht is relatief eenvoudig, hoewel het pad behoorlijk glad kan zijn als het regent, dus goed schoeisel wordt aanbevolen.

  Na een bezoek aan een familie in het dorp loop je naar de hoofdweg waar de chauffeur staat te wachten om je terug te brengen naar de stad. Hier heb je de mogelijkheid om nog even te douchen in het Chau Long hotel (of gelijkwaardig)

  In de middag heb je vrije tijd om de stad te verkennen.

  Tussen 15.30 en 16.00 uur vertrekt de comfortabele pendelbus van Sapa naar Hanoi. Geniet van een prachtig uitzicht terwijl je langs het Hoang Lien Son-gebergte rijdt. De bus is uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning en wifi. Er zijn twee stops onderweg en het diner is voor eigen rekening.

  Rond 21.00 uur ben je terug in Hanoi en eindigt deze reis. De transfer naar je hotel is niet inbegrepen.

  Maaltijden: ontbijt en lunch

  Wandelafstand: 12 km (4 uur)

 • Standaard hotel:

  Sapa: Chau Long Hotel - deluxe kamer

  Superior:

  Sapa: Bamboo Sapa hotel (superior kamer met bergzicht)

   

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Verblijf op basis van logies/ontbijt
  Ervaren Engelssprekende gidsen
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Verblijf in genoemde accommodaties
  Onuitwisbare herinneringen
  Genoemde excursies
  treinreis van Hanoi naar Lao Cai in een 4 persoonscouchette met zachte bedden
  Bustransfer Sa Pa - Hanoi
  Bijdrage SGR

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Vietnam
  Invitation letter Vietnam
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Overige maaltijden
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
  Optionele excursies
  Toeslag privé couchette trein
  overnachting in Hanoi na arrangement
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

Prijzen Sapa trekking 2024:

Standaard hotel: € 199

Superior hotel: € 219

Prijzen per persoon, gebaseerd op 2 personen. Informeer naar de aantrekkelijke kortingen als je met meer personen reist.

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra