Skip to main content

Ba Be National Park

Regio: Noord Oost
Provincie: Bac Kan

Ba Be National Park ligt op ongeveer 4 uur rijden, op 240 kilometer ten noorden van Hanoi. In het Ba Be park vind je het grootste en een van de diepste meren in Vietnam, op sommige plekken is het meer dieper dan 35 meter. Ba Be betekent drie meren, maar die naam klopt niet, het meer wordt Ba Be genoemd omdat het meer is verdeeld in drie delen die allen een andere naam hebben. Deze drie delen zijn met elkaar verbonden en vormen zo één meer.

Het meer heeft een oppervlakte van 100 km2. Het is een gebied van verbluffende schoonheid rondom het prachtige meer. De sprookjesachtige bergachtige omgeving en prachtige groene vegetatie maken deze schoonheid compleet. Er zijn grotten te bezoeken, watervallen, dorpjes van etnische minderheden, boottochten en ook de flora en fauna is verbluffend te noemen. Het park telt in ieder geval 220 verschillende diersoorten, ruim 400 verschillende plantsoorten, 350 soorten vlinders, meer dan 100 unieke vissoorten, geologische schatten en een eeuwenoud bos met kalksteenrotsen. Aan de rand van het park zijn zelfs een aantal geïsoleerde gemeenschappen van beren en tijgers te vinden en langs de waterkant zijn ontelbare watervogels te spotten.

Ba Be nationaal park is sinds 1992 erkend als nationaal park en staat als achtste genoteerd op de lijst van Vietnamese erkende natuurparken: de Asean Heritage Parks Organisation.

Buiten de zomerperiode in juli en augustus zijn er over het algemeen weinig toeristen, dit zorgt dat het park authentiek kan blijven. Het park is ook moeilijk bereikbaar per openbaar vervoer.

Toerisme ontwikkeling in Ba Be

In parken als deze, is het heel erg belangrijk dat er geen verstoringen worden aangebracht in dit natuurlijke erfgoed door menselijk handelen. Veelzijdig Vietnam ondersteunt daarom ook in samenwerking met haar lokale agent de diverse projecten om de lokale bevolking te helpen op een verantwoorde wijze het toerisme en hun economie te bedrijven.

Wat kun je doen in Ba Be National Park?

In het park kun je een boottocht maken over het uitgestrekte meer om de prachtige natuur te gaan ontdekken. Met een fiets kun je de berg op waar je op de top kunt genieten van een prachtig aanblik op het meer. Er zijn ook verschillende routes om een trekking te maken. Je komt langs grotten en er zijn mogelijkheden om hierna lekker af te koelen in het heldere water. Je kunt ook zelf actief bezig te zijn door er met een kajak zelf het meer op te varen. In de vroege ochtend hangt er nog een mystieke gloed over het water.

Beste reistijd Ba Be National Park

Er zijn verschillende periodes om het park te bezoeken, dit hangt af van jouw interesse. In de maanden augustus tot oktober is het warm en kun je zwemmen en varen op het meer. In de maanden april en september zijn de rijstvelden prachtig groen en als je op het meer actief bezig wilt zijn met een hiketocht, moet je tussen oktober en augustus gaan, de temperatuur is dan aangenamer voor actieve bezigheden.

Verblijf Ba Be National Park

Als je dit prachtige park wilt bezoeken, zijn er diverse mogelijkheden. Er zijn enkele luxe resorts maar vooral veel kleinere ecolodges en meer primitieve accommodaties bij de lokale bevolking. Het huis van een lokale familie in het Ba Be nationaal Park is een traditionele woning op palen. De slaapplek is voorzien van een dun matras, dekens, kussen en muskietennet. Het toilet is op internationale standaard en op een steenworp afstand van het hoofdgebouw. Een unieke ervaring om van dicht bij het natuurschoon van Ba Be te ontdekken.

Kaart

Tours in

Ba Be National ParkRegio: Noord Oost.
Provincie: Bac Kan.
Locatie: Ba Be National Park.
Prijs op aanvraag.
Bij de naam Ba Be Nationaal Park moet je denken aan weelderige bossen, sprankelende diepe meren met een uitzonderlijke diversiteit aan bijzondere vissen, mysterieuze grotten en valleien omringd met bergen van kalksteen die als bewakers waken over een verborgen natuurlijk koninkrijk. Tijdens deze reis word je meegenomen in het Ba Be Nationaal Park en ervaar je de gastvrijheid en het bij[...]
Alle tour info

Ook leuk op deze locatie:

Van de bergen in Noord Vietnam naar de Halong BayRegio: Hongh Delta.
Provincies: meerdere.
Locatie: Ha Long Bay.
Prijs vanaf € 669. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Een trip van kalksteenrotsen en bergen tot aan bijzondere zeezichten in Halong Bay. Landschappen veranderen elke dag, van groene rijstvelden van Mai Chau vallei, door het bos van Pu Luong natuurreservaat en de torenhoge pieken van de kalksteenrotsen van Ninh Bình, naar Halong Bay en Tu Long Bay. [gallery columns="5" size="medium" ids="1047,1192,1193,1115,1863"]
Alle tour info

Halong Bay Jade Sails CruiseRegio: Noord Oost.
Provincie: Hai Phong.
Prijs vanaf € 109. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Letterlijk betekent Ha Long: “daar waar de draak de zee in gaat”. En deze vertaling zegt meteen alles over de Halong Bay, want vanuit de lucht lijkt de baai op stukken rug en staart van een draak. Het is dan ook niet voor niets dat de Halong Bay tot een van de zeven wereldwonderen behoort. De beste manier om de Halon[...]
Alle tour info