Skip to main content

Ba Be National Park

Regio: Noord Oost
Provincie: Bac Kan
Locatie: Ba Be National Park
Prijs vanaf: Prijs op aanvraag.
Tour duur: 3 dagen

Bij de naam Ba Be Nationaal Park moet je denken aan weelderige bossen, sprankelende diepe meren met een uitzonderlijke diversiteit aan bijzondere vissen, mysterieuze grotten en valleien omringd met bergen van kalksteen die als bewakers waken over een verborgen natuurlijk koninkrijk. Tijdens deze reis word je meegenomen in het Ba Be Nationaal Park en ervaar je de gastvrijheid en het bijzondere culturele erfgoed dat Ba Be te bieden heeft.

Bestemming Ba Be National Park

 • Dau Dang, een klein afgelegen dorp liggend aan een rivier in het bos.
 • Pac Ngoi, een dorp van de etnische minderheid van de Tay, waar je echt de lokale gastvrijheid zult ervaren.

Hoogtepunten Ba Be

 • Het grote Ba Be meer, parel van het nationale Park
 • Een weelderig groene natuur
 • Ervaar de rust van een prachtig park tijdens een mooie wandeling
 • Maak kennis met de lokale bevolking, kijk mee in hun dagelijkse leven en krijg een andere kijk op het leven.
 • Dag 1:

  Hanoi – Ba Be National Park

  Vroeg in de ochtend, om 07.00 uur word je bij je hotel in Hanoi opgehaald. Je laat Hanoi achter zich en via mooie, maar bochtige wegen ga je richting Thai Nguyen City. De lunch is thuis bij een lokale familie. Na de lunch vervolg je de weg in noordelijke richting. Geniet ondertussen van de prachtige landschappen en neem een verfrissende duik in een van de meren die voor het officiële Nationale Park liggen.

  Halverwege de middag kom je aan in het Ba Be National Park. Als eerste word je naar de lokale familie gebracht waar je de komende nachten zult overnachten. Deze gastvrije en hartelijke familie behoort tot de Tay-stam, een van de etnische minderheden in Vietnam. Na deze kennismaking is het tijd om de benen te strekken en samen met de gids maak je een wandeling in en rondom het kleine dorpje.

  Maak kennis met de dorpsbewoners, neem een drankje of een ijsje uit de plaatselijke winkel of neem een verfrissende duik in de rivier die langs het huis van de familie loopt. De rest van de middag is ter vrije besteding. Het diner en overnachting vindt plaats bij de lokale familie.

  Maaltijden: lunch en diner

  Dag 2:

  Ba Be National Park

  Na een heerlijk ontbijt maak je een lichte wandeling naar de kade van het meer in het park voor een bijzonder op het grootste natuurlijke meer van Vietnam. Met een indrukwekkende boottocht over het meer, maak je kennis vande prachtige natuur rondom het meer. Via de noordkant van het meer, vaar je naar rivier De Gam en langzaam vaar je naar het afgelopen jungledorp Dau Dang. Hier kom je rond lunchtijd aan en hier wordt je door de heer Hien en mevrouw Thom, eigenaren van het regionaal erkende “beste restaurant” van de provincie, hartelijk ontvangen.

  Na de lunch en waarschijnlijk een paar shots maïslikeur, stap je weer aan boot en vaar je door naar de Puong-grot. Langzaam vaar je door tot je bij een weg aankomt en vanaf hier wandel je verder naar het dorpje Pac Ngoi.

  inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

  Dag 3:

  Ba Be National Park – Hanoi

  Als je vroeg wakker wordt, heb je nog voldoende tijd om nog een heerlijke, rustige wandeling te maken door het dorp, maar relaxen is natuurlijk ook een optie. Aan het eind van de ochtend wordt een vroege lunch geserveerd en rond 13.00 uur neem je afscheid van de lokale familie en begin je aan de terugweg richting Hanoi. Rond 18.00 uur ben je terug in Hanoi en eindigt deze trip.

  Maaltijden: ontbijt en lunch

 • Je verblijft thuis bij een lokale familie in het Ba Ba nationaal Park. Dit is een traditionele woning op palen.

  Je slaapplek is in een algemene slaapzaal, voorzien van een dun matras, dekens, kussen en muskietennet. Het toilet is op internationale standaard en op een steenworp afstand van het hoofdgebouw en deel je met de andere gasten. 

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Verblijf in genoemde accommodaties
  Onuitwisbare herinneringen
  Genoemde excursies
  Bijdrage SGR (5 euro per persoon)

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Vietnam
  Invitation letter Vietnam
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

Prijzen voor 2024 zijn op aanvraag. Vul het aanvraagformulier in of stuur een mailtje naar vietnam@veelzijdigazie.nl en ik maak een offerte voor je!

Indicatieprijs 2023: € 320 per persoon bij minimaal 2 personen. 

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra


  Andere tours:

  Sapa Trekking - 3 dagen


  Provincie: Lao Cai.
  Prijs vanaf € 199. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  In het uiterste noorden van Vietnam ligt Sapa, een ongerept gebied met prachtige natuur en kleine dorpjes waar bergstammen wonen, een plek voor liefhebbers van trekkingen. Veel minderheidsgroepen leven nog steeds op hun traditionele manier in aarden of houten huizen. Het landschap van de imposante bergen en rijstterrassen geeft dat dit gebied een geweldige combinatie is van natuur en cultuur.Alle tour info

  Van de bergen in Noord Vietnam naar de Halong Bay


  Provincies: meerdere.
  Prijs vanaf € 669. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  Een trip van kalksteenrotsen en bergen tot aan bijzondere zeezichten in Halong Bay. Landschappen veranderen elke dag, van groene rijstvelden van Mai Chau vallei, door het bos van Pu Luong natuurreservaat en de torenhoge pieken van de kalksteenrotsen van Ninh Bình, naar Halong Bay en Tu Long Bay. [gallery columns="5" size="medium" ids="1047,1192,1193,1115,1863"]
  Alle tour info

  Rondreis Noord Vietnam Exposure


  Provincies: meerdere.
  Prijs op aanvraag.
  Een exclusieve reis om een ​​aantal zeer ongerepte gebieden van het Noorden te ontdekken. Je begint in de 1000 jaar oude geschiedenis van Hanoi, vervolgt de route langs schilderachtige wegen door een ongerept verborgen vallei bewoond door de Muong mensen en vaart door ’s wereld grootste en mooiste karstformaties in Unesco Halong Bay. Maak je klaar voor een zeer speciale en onverge[...]
  Alle tour info