Skip to main content

Cu Chi Tunnels

Regio: Zuid Oost
Provincie: Ho Chi Minh
Prijs vanaf: € 67 per persoon.
Tour duur: 1 dag

De Cu Chi Tunnels liggen 45 kilometer ten noordwesten van Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. Dit gebied heeft een zeer bewogen geschiedenis tijdens de Vietnamoorlog.

Ho Chi Minh City was ooit een klein vissersdorpje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een stad van meer dan  dat is uitgegroeid tot meer dan 2.000 km2 met een inwonersaantal tussen de 7 en 9 miljoen (veel inwoners zijn niet geregistreerd). Erkend als een handelsmekka, maakt de bruisende chaos het gemakkelijk tot de meest opwindende stad van Vietnam. Maar het is ook een stad met een zwarte geschiedenis en een rijke cultuur. Het tunnelcomplex van Cu Chi is hier een zwart voorbeeld van. Ga mee met deze excursie en maak kennis met de gruwelheden die hier plaats vonden tijdens de Vietnam Oorlog in de vorig eeuw.

 • Dag 1:

  CU CHI TUNNELS

  De gids komt je rond 08.30 uur ophalen in je hotel om je mee te nemen naar  het verbazingwekkende 300 km lange tunnelnetwerk van waaruit de communistische guerrilla’s hun succesvolle campagnes voerden in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

  Bij aankomst maak je kennis met de fascinerende geschiedenis van de constructie van de tunnels via een film die getoond wordt. Hiermee krijg je een beter beeld van de geschiedenis van het tunnelsysteem en de oorlog. Door de vredige sfeer in dit gebied, zul je niet meteen denken aan de vernietiging, schade en ontbladering van dit hele gebied dat is veroorzaakt tijdens de oorlog en de vele bombardementen. Toch zijn er genoeg aanwijzingen voor de hevige strijd die hier heeft plaats gevonden.

  Na de tunnels ga je verder met de auto naar een prachtige pagode in de buurt. Dit is geen normaal bezoek, maar een bezoek om meer te leren over de  gemeenschap van lokale boeddhisten. Je krijgt tevens de mogelijkheid om het Boeddhisme te begrijpen door een lokale monnik te helpen met het bereiden van een vegetarische lunch.

  Na de lunch keer je terug naar je hotel in Ho Chi Min City. De tour eindigt rond 16.30 uur.

  BELANGRIJKE INFORMATIE CU CHI TUNNELS

  Er is een mogelijkheid om zelf de tunnels in te gaan. Indien je last heeft van claustrofobie, geef dit door aan de gids, dat hij weet dat je dit niet moet doen! Hou er ook rekening mee dat de tunnels erg smal zijn, voor “dikkere” mensen kan het probleem zijn om hier door heen te kruipen.

 • Geen

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Ervaren Engelssprekende gidsen
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Onuitwisbare herinneringen
  Vegetarische lunch

  Exclusief

  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

PRIJS 2023:

op basis van twee personen: € 67 per persoon.

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra