Skip to main content

Phong Nha Ke Bang, grotten Vietnam, lagunes en weelderige bossen

Regio: Noord Kust
Provincie: Quang Binh
Locatie: Phong Nha Ke Bang National Park
Prijs vanaf: Prijs op aanvraag.
Tour duur: 2 dagen

Het nationale park Phong Nha Ke Bang ligt verscholen tussen Laos en de kust, bijna 200 kilometer ten noorden van Hue en is bereikbaar per trein of vliegtuig door de stad Dong Hoi. Het is de plek voor natuurlijke landschappelijke wonderen en de thuisbasis van een zeer vriendelijke lokale bevolking. De jungle, de rivier, de watervallen, de singletrails en de smalle kronkelende betonwegen maken de plek tot een paradijs voor elke actieve reiziger die op zoek is naar plezier. Voeg daarbij de schoonheid van de landschappen, de grootste grotten in de regio van de wereld en een eenvoudige maar leuke kleine lodge, en je krijgt een must-visit plek voor je reis door Vietnam.

HOOGTEPUNTEN PHONG NHA KE BANG

 • Ontdekker van kalksteengrotten per boot en te voet
 • Trektocht naar het weelderige bos
 • Dag 1:

  PHONG NHA KE BANG

   

  Je wordt opgehaald van het treinstation van Dong Hoi (of de luchthaven), er is tijd voor een snelle verfrissing en ontbijt in een lokaal restaurant voordat je naar het Phong Nha Ke Bang National Park gaat.

  Om 08.30 begin je met een instructiemeeting en word je van alles verteld over de reis en krijg je alle veiligheidsinstructies te horen. De transfer naar het park duurt ongeveer een uur. Hier begin je aan de eerste trekking door de jungle van het Phong Nha Ke Bang park naar de Olifantengrot. De eerste 20 minuten zijn zwaar!!,  maar je wordt hierna beloond met een prachtige zicht op de 60 meter hoge en 300 meter lange olifantengrot.

  Hierna ga je door naar het Ma Da-meer, waar je een verfrissende duik kunt nemen in het kristalheldere water en kunt genieten van een heerlijke BBQ-lunch (vegetarisch kan worden verzorgd). Na de lunch gaat het avontuur verder terwijl je door de fascinerende Tra Ang-grot een trekking maakt. Je krijgt de kans om 600 meter deze grot in te trekken en kennis te maken met deze geheimzinnige grot. Rond 17.00 uur keer je terug naar de doorgaande weg, Ho Chi Minh Road waar je kan proosten op deze opmerkelijke prestatie met een heerlijk verkoelend drankje. Je gaat vóór zonsondergang naar je hotel. 

  Fitnessniveau: Matig, inclusief 9 km wandelen en 600 meter zwemmen

  Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

  Dag 2:

  DE GROTTEN VAN PHONG NHA KE BANG

  © paradise cave
  © paradise cave
  © paradise cave

  Rond 9.00 uur arriveert de chauffeur bij je hotel om je mee te nemen voor een zelfstandig bezoek aan de Paradise Cave. Deze opmerkelijke grot, ontdekt in 2005, beslaat een verbazingwekkende lengte van 31,4 kilometer en behoort tot een van de meest uitgebreide grotten in Azië. De grot is uitgerust met loopbruggen van 1 km waardoor bezoekers de betoverende stalactieten en stalagmieten kunnen bewonderen.

  Daarna brengt een snelle transfer je naar de Dark Cave, waar je jezelf kunt onderdompelen in spannende waterspelletjes en kunt duiken in de opwindende wereld van ziplinen, kajakken en modderbaden, allemaal tegen de achtergrond van dit raadselachtige ondergrondse rijk. Het Phong Nha avontuur  eindigt rond 14.00 uur waarna de chauffeur je terugbrengt naar je hotel. 

  Opmerking:

  1. De tour begint en eindigt in Dong Hoi. 

  2. Het programma is mogelijk niet beschikbaar tijdens het overstromingsseizoen, dat loopt van half oktober tot half november.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch

 • Je verblijft in Chay Lap Farmstay, in een mountain kamer.

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Ervaren Engelssprekende gidsen
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Verblijf in genoemde accommodaties
  Onuitwisbare herinneringen
  Bijdrage SGR
  Drinkwater gedurende de activiteiten

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Vietnam
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
  Optionele excursies
  entreeticket voor de Dark Cave zone
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

  © paradise cave

  © phong nha ke bang

Opmerking:

1. De tour begint en eindigt in Dong Hoi.
2. Het programma is mogelijk niet beschikbaar in het overstromingsseizoen, dat valt van half oktober tot half november.

PRIJSINDICATIE 2024:

Gebaseerd op 2 personen: € 279 (= prijs 2023)

Informeer naar de actuele prijs via vietnam@veelzijdigazie.nl

 

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra


  Andere tours:

  Jungle en oude steden in Centraal Vietnam


  Provincies: meerdere.
  Prijs op aanvraag.
  De “World Heritage Road” of ook wel  “Wereld-erfgoed-route” langs Centraal-Vietnam is een glorieuze route door enkele van de meest fascinerende, historische en aantrekkelijke delen van het land. Het is zo genoemd omdat de route minimaal drie UNESCO wereld erfgoedlocaties omvat: het grotkoninkrijk in Phong Nha-Ke Bang National Park, de oude keizerlijke stad Hue en de zestiende-eeuwse zijde[...]
  Alle tour info

  Het avontuur van Centraal Vietnam


  Provincies: meerdere.
  Prijs op aanvraag.
  Centraal-Vietnam is het hart van de natie en trekt en deze regio zal je verbazen hoe de historische bezienswaardigheden goed bewaard zijn gebleven met een gastvrije lokale bevolking en een charmante natuurlijke schoonheid. Als je Centraal Vietnam wilt ontdekken, is deze reis de perfecte keuze voor jou. Ga[...]
  Alle tour info

  Rondreis van Noord naar Zuid Vietnam


  Provincies: meerdere.
  Prijs vanaf € 1353. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  Als je niet veel tijd hebt om Vietnam te bezoeken, maar je wilt toch het noorden, midden en zuiden van het land bezoeken, dan is dit de perfecte keuze. Deze reis brengt je naar de meest gevierde en iconische plekken in Vietnam. Tijdens deze reis is er een fijne afwisseling tussen authenticiteit en creativiteit, zodat je kunt genieten van een individuele en onvergetelijke ervaring dan[...]
  Alle tour info