Skip to main content

Phong Nha Ke Bang, grotten Vietnam, lagunes en weelderige bossen

Regio: Noord Kust
Provincie: Quang Binh
Locatie: Phong Nha Ke Bang National Park
Prijs vanaf: € 229 per persoon. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Tour duur: 2 dagen

Het nationale park Phong Nha Ke Bang ligt verscholen tussen Laos en de kust, bijna 200 kilometer ten noorden van Hue en is bereikbaar per trein of vliegtuig door de stad Dong Hoi. Het is de plek voor natuurlijke landschappelijke wonderen en de thuisbasis van een zeer vriendelijke lokale bevolking. De jungle, de rivier, de watervallen, de singletrails en de smalle kronkelende betonwegen maken de plek tot een paradijs voor elke actieve reiziger die op zoek is naar plezier. Voeg daarbij de schoonheid van de landschappen, de grootste grotten in de regio van de wereld en een eenvoudige maar leuke kleine lodge, en je krijgt een must-visit plek voor je reis door Vietnam.

HOOGTEPUNTEN PHONG NHA KE BANG

 • Ontdekker van kalksteengrotten per boot en te voet
 • Trektocht naar het weelderige bos
 • Dag 1:

  PHONG NHA KE BANG

   

  Je wordt opgehaald van het treinstation van Dong Hoi (of de luchthaven), er is tijd voor een snelle verfrissing en ontbijt in een lokaal restaurant voordat je naar het Phong Nha Ke Bang National Park gaat.

  Bij aankomst in de bufferzone van Phong Nha-Ke Bang National park, begin je met een lichte tocht naar de botanische tuin. Gelegen in het midden van het park, is de tuin de thuisbasis van de Gio-waterval en het Vang Anh-meer. Het drie kilometer lange natuurpad geeft je een kijkje in de plantenkwekerij van het park en in de gebieden met kostbare en zeldzame planten.

  In de middag ga je aan boord van een kleine motorboot naar de Phong Nha-grot. Het duurt ongeveer 20 minuten op de rivier om de plek te bereiken, ongerept en mooi. Bij het betreden van de grot wordt de motor van de boot uitgezet. Je mag dan uit de boot stappen om hier de prachtige omgeving te verkennen. Hierna vaar je door naar een andere pier en ga je verder over een landelijke weg naar het dorp Chay Lap. De rest van de middag is ter vrije besteding.

  Inbegrepen: lunch en diner

  Dag 2:

  DE GROTTEN VAN PHONG NHA KE BANG

  © paradise cave
  © paradise cave
  © paradise cave

   

  Na het ontbijt, pak je de fiets of de kajak (afhankelijk van het weer) om de omgeving van Chay Lap te gaan verkennen.

  Rond 09.30 vertrek je dan richting de Paradise Grot. Deze grot is ontdekt in 2005 en is 31 kilometer lang. Op sommige stukken is de grot 100 tot 150 meter hoog, zeer indrukwekkend dus. Je kan zelf aangeven hoe ver je de grot in wilt, maar de gids geeft graag aan tot hoe ver je moet lopen om deze machtige grot te ervaren.

  Na deze wandeling stap je in de auto en word je naar een lokaal restaurant gebracht voor de lunch. Dit restaurant staat bekend om de lokale specialiteit: geroosterde kip en groenten. De middag is vrij en deze kun je zelf invullen door diverse leuke activiteiten in de Dark Cave zone te gaan uitproberen (ticket niet inbegrepen) of je gaat heerlijk relaxen aan de Chay rivier.

  Rond 15:00 uur eindigt dit arrangement met een transfer naar Dong Hoi. Je hebt de keuze uit het treinstation, de luchthaven of een hotel.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch

 • Je verblijft in Chay Lap Farmstay, in een mountain kamer.

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Ervaren Engelssprekende gidsen
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Verblijf in genoemde accommodaties
  Onuitwisbare herinneringen
  Bijdrage SGR
  Drinkwater gedurende de activiteiten

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Vietnam
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
  Optionele excursies
  entreeticket voor de Dark Cave zone
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

  © phong nha ke bang

  © phong nha ke bang

Opmerking:

1. De tour begint en eindigt in Dong Hoi.
2. Het programma is mogelijk niet beschikbaar in het overstromingsseizoen, dat valt van half oktober tot half november.

PRIJSINDICATIE 2023:

Gebaseerd op 2 personen: €  229 (= prijs 2022)

Informeer naar de actuele prijs.

 

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra


  Andere tours:

  Het avontuur van Centraal Vietnam


  Provincies: meerdere.
  Prijs op aanvraag.
  Centraal-Vietnam is het hart van de natie en trekt en deze regio zal je verbazen hoe de historische bezienswaardigheden goed bewaard zijn gebleven met een gastvrije lokale bevolking en een charmante natuurlijke schoonheid. Als je Centraal Vietnam wilt ontdekken, is deze reis de perfecte keuze voor jou. Ga[...]
  Alle tour info

  Rondreis van Noord naar Zuid Vietnam


  Provincies: meerdere.
  Prijs vanaf € 1353. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  Als je niet veel tijd hebt om Vietnam te bezoeken, maar je wilt toch het noorden, midden en zuiden van het land bezoeken, dan is dit de perfecte keuze. Deze reis brengt je naar de meest gevierde en iconische plekken in Vietnam. Tijdens deze reis is er een fijne afwisseling tussen authenticiteit en creativiteit, zodat je kunt genieten van een individuele en onvergetelijke ervaring dan[...]
  Alle tour info

  Jungle en oude steden in Centraal Vietnam


  Provincies: meerdere.
  Prijs op aanvraag.
  De “World Heritage Road” of ook wel  “Wereld-erfgoed-route” langs Centraal-Vietnam is een glorieuze route door enkele van de meest fascinerende, historische en aantrekkelijke delen van het land. Het is zo genoemd omdat de route minimaal drie UNESCO wereld erfgoedlocaties omvat: het grotkoninkrijk in Phong Nha-Ke Bang National Park, de oude keizerlijke stad Hue en de zestiende-eeuwse zijde[...]
  Alle tour info