Skip to main content

Verblijf Vietnam

In Vietnam zijn er talloze mogelijkheden om te overnachten.

Van budget accommodaties tot en met 5 * deluxe. Bij Veelzijdig Vietnam kan je elke gewenste accommodatie reserveren, want de reizen worden helemaal speciaal voor jou op maat samen gesteld.

Hotels Vietnam 

In Vietnam heb je overal hotels, van grote luxe 5* hotels van grote bekende ketens, tot goede en eenvoudige middenklasse hotels. Hoe meer sterren, hoe meer faciliteiten. De prijs stijgt ook al  er op de kamer airconditioning is, want er zijn ook hotels die enkel een ventilator op de kamer aanbieden. Heel sfeervol zijn de boetiek hotels, deze zijn kleinschalig en hebben een bijzondere ligging.

Let op, met name in de grote steden als Hanoi en Ho Chi Minh City zijn er hotelkamers die geen ramen hebben. Veel gebouwen zijn smal en hoog.  Om toch de ruimte volledig te benutten hebben hotels tussen de voorzijde en achterzijde ook kamers gebouwd, met als gevolg dat hier geen raam in zit. Deze kamers zijn dan ook de goedkoopste. Voor een paar dollar extra boek je een kamer met raam.

Mede door het communisme zijn veel hotels groot, grauw, lelijk en grijs. Dit zijn sfeerloze hotels met kale muren, koude vloeren en harde bedden. Deze hotels liggen vooral in de binnenlanden en op afgelegen plaatsen.

De hotels in Vietnam leveren over het algemeen een goede service.  Afhankelijk van het aantal sterren krijg je ook de hoeveelheid faciliteiten als een restaurant, zwembad, lift fitnessruimte, (nacht)portier en faciliteiten voor reizigers in een rolstoel. Sterren zeggen dus niets over de service, schoonheid, netheid en de ligging, al mag je natuurlijk wel verwachten dat je bij een 5* hotel een goede service krijgt.

Hotels in Vietnam zijn verplicht om je gegevens te noteren, neem daarom altijd kopieën van je paspoort mee waarbij jet het BSN-nummer doorstreept.

Homestay Vietnam

Uniek, slapen bij een Vietnamese familie. In Vietnam zijn er verschillende mogelijkheden om in deze homestays of guesthouses te gaan overnachten. Deze zijn ook op verschillende locaties te boeken. Vooral bij de nationale parken wordt dit type accommodatie vaak aangeboden. Hier zitten wel prijsverschillen in, hier geldt hoe mooier de locatie, dichter bij het centrum of het strand, hoe meer je moet betalen. Ook of je een eigen of gedeelde badkamer hebt, is van grote invloed op de prijs. Bij veel homestays zijn er “slaapzalen” waarbij gedeeltes met gordijnen van elkaar worden gescheiden zodat je toch nog enigszins privacy hebt. Door het verblijf in een homestay help je de lokale bevolking met het begrip “toerisme” en leer je op een unieke manier hoe het leven van de lokale bevolking eruit ziet. Bij de homestays verblijf je vaak op basis van half pension (ontbijt en diner).

Cruises Vietnam

Vietnam is gezegend met prachtige natuurgebieden als de Halong Bay en de Mekong Delta.  Om  van deze gebieden optimaal te genieten, is een cruise een fantastische ervaring. Terwijl het cruiseschip vaart, heb je een grote diversiteit aan uitzichten. Van indrukwekkende karststeenformaties en grotten in de Halong Bay, tot rijstvelden, drijvende markten en kleine dorpjes terwijl je over de Mekong Rivier cruist.

Junk boten zijn typisch Vietnamese houten boten die prachtig gedecoreerd zijn. De standaardhutten zijn niet zo heel groot, maar wel voorzien van een privé badkamer en een raam. Ook hebben de boten airco. De meeste schepen hebben ook suites aan boord, ruimer en vaak ook met balkon naast natuurlijk de eigen privé badkamer.  In de Mekong Delta vaart de boot de ene datum stroomopwaarts en de andere vertrekdatum stroomafwaarts.

Trein Vietnam

Vietnam heeft een zeer uitgebreid en goed treinnetwerk. Van Hanoi naar Ho Chi Minh City gaan er dagelijks treinen. Het is wel een lange rit, want deze rit doet er ruim 34 uur over. Dit traject kun je ook in delen bereizen. Reizen in de nacht, slapen in een luxe couchette met zachte bedden en uitgerust de volgende dag aankomen op je bestemming, hoe ideaal is dat? De nachttreinen in Vietnam hebben een beperkte hoeveelheid couchettes met zachte bedden. Deze moet je dus op tijd boeken en kunnen 90 tot 60 dagen van te voren geboekt worden.

Glamping Vietnam

© danhar camping
© lakeside camping BienHoa
© Hideway Beach Glamping

Vietnam heeft het glamping kamperen ontdekt. Eenvoudige tenten zonder faciliteiten tot luxe cottages/tenten met luxe voorzieningen. Op diverse plaatsen in Vietnam komen er steeds meer glampings bij. Met name in de Centrale hooglanden, de bosrijke gebieden rondom Dalat zijn er een aantal mogelijkheden. De glampings hebben overeen dat ze op bijzondere en unieke plekken liggen. Een bijzonder plek om te kamperen is in de grotten van het Phong Nha Ke Bang National Park.

All-inclusive Vietnam

Hotels met all-inclusive service zijn er weinig maar ze zijn er wel. Met name aan de kust en op de eilanden Phu Quoc en Con Dao zijn een aantal luxe all-inclusive hotels. Ook cruises kunnen soms uitgebreid worden met all-inclusive.

Alle Tours Vietnam

Noord

6 tours
Bekijk alle tours

Centraal

6 tours
Bekijk alle tours