Skip to main content

Da Nang Vietnam

Regio: Zuid Kust
Provincie: Da Nang

Da Nang is een grote stad in Centraal Vietnam. Een stad die zich de laatste jaren enorm heeft ontwikkeld van een kleine havenstad naar stad van betekenis. Da Nang is nu ook de derde stad in Vietnam na Hanoi en Ho Chi Minh City. Van de bezienswaardigheden moet Da Nang het niet hebben, maar er is voldoende te doen om een paar dagen te blijven door de zeer centrale ligging tussen Hue en Hoi An.

De bezienswaardigheden zijn een mix van stranden met een verhaal, pagodes, natuur en Franse koloniale gebouwen.

9 Bezienswaardigheden Da Nang

1. Dragon Bridge / Drakenbrug

De blikvanger in Da Nang is de Dragon Bridge, een lange brug met zes rijstroken die de twee verschillende stadsdelen met elkaar verbindt. Deze unieke brug is namelijk gebouwd in de vorm van een gouden draak. Na zonsondergang wordt de brug verlicht met duizenden gekleurde LED lampen en lijkt het of de draak tot leven komt. Elke vrijdag en zaterdag om 21.00 uur komt de draak “tot leven” en spuugt vuur. Vanaf een terras aan de waterkant heb je fantastisch uitzicht op de spuwende draak.

2. Son Tra

Son Tra is een schiereiland voor de kust van Da Nang. Het eiland heeft een prachtig regenwoud en is de thuisbasis van de Rode Douc Langars, een zeer zeldzame apensoort. Het schiereiland ligt 693 meter boven de zeespiegel en is de ideale plek om te ontsnappen aan de hitte en drukke verkeer van Da Nang. Vanaf de top van het natuurreservaat heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Er zijn ook een tal van ongerepte stranden langs het schiereiland, waardoor dit een van de mooiste en ongerepte bezienswaardigheden van Da Nang is. Vroeger was het een observatiepost tijden de oorlog tussen Vietnam en Amerika. Nu zijn er nog twee radarkoepels en een helikopterplatform.

3. Chua Ling Ung Tempel

Aan het begin van Son Tra eiland staat een reusachtig en spierwit Boeddhabeeld, ook wel lady Boeddha genoemd. Het standbeeld is gericht op zee is een van de mooiste tempelcomplexen in dit gedeelte van Vietnam. Je vindt hier diverse beelden, tempels en een poort met meerdere bogen. De tempel dateert uit 2010 en vanwege de hoge ligging leent deze plek zich om super mooie foto’s te maken. De gelovigen denken dat Lady Boeddha hen beschermt en kracht geeft om tegen de golven en de wind te vechten. De beste tijd om deze tempel te bezoeken is direct na openingstijd of aan het eind van de middag als grote toergroepen nog niet aanwezig zijn of zijn vertrokken.

4. Bach Dang Promenade

De meest levendige promenade van Da Nang ligt langs de Han Rivier, is de Bach Dang Promenade. Deze levendige straat ligt tussen de Dragon Bridge en de Han Bridge. Vooral in de avonduren is het hier fijn relaxen en lekker eten in een van de vele restaurants, streetfood kraampjes of een verfrissende drankje in een van de vele bars. Bach Dang is dan ook verlicht met talloze lichtjes, waardoor deze plek enorm tot leven komt. Volgens velen is dit “the place to be” in Da Nang.

5. Cham museum

© chammuseum.vn
© chammuseum.vn

Het Cham museum in Da Nang wordt gezien als een van de besten van het land. In dit museum kun je de eeuwenoude cultuur, levensstijlen en gebruiken bekijken van de inheemse Cham stam in Vietnam, waarvan de geschiedenis terug gaat tot het jaar 192 voor Christus. De collectie bestaat uit zandstenen Hindoe-beelden, met figuren zoals leeuwen, apen en olifanten en ook 300 terracotta en stenen sculpturen uit de 7e tot de 15e eeuw worden hier tentoongesteld. De vondsten zijn honderden jaren oud en werden verzameld in oude ruïnes in de omgeving. Het is het enige museum in de wereld die over deze stam gaat. Het museum is een leuke combinatie met My Son Sanctuary.

6. Strand Da Nang

Da Nang is de derde grootste stad in het centrum van Vietnam. De prachtige stranden van Danang en omgeving hebben ervoor gezorgd dat de stad nu een van de beste resort steden van Vietnam is geworden. Echter, de stad is uitermate populair bij Vietnamese toeristen maar wordt vaak overgeslagen door westerse toeristen. Er zijn weinig bezienswaardigheden in dit gebied, maar de lange strook witte zandstranden zijn geweldig voor strandliefhebbers.

Bij Danang zijn twee stranden: My Khe en China Beach.

  • My Khe Beach Da Nang 

Dit strand direct grenst aan de stad en is de beste plek om even heerlijk te ontspannen. Met een lengte van bijna 10 kilometer is het niet moeilijk om hier een heerlijk plekje te vinden. Overal op het strand vind je kleine strandtenten, voor een hapje en een drankje. Ondanks dat het direct aan de stad grenst, is het hier vooral overdag erg rustig. Dit veranderd echter tegen het vallen van de avond als heel veel inwoners van Da Nang ook naar het strand komen voor een verfrissende duik na een werkdag of om gezellig samen te zijn met familie.

  • China Beach Da Nang / NOn Nuoc Beach 

China Beach staat vooral bekend om de Amerikaanse landing tijdens de Vietnam oorlog. Tegenwoordig is dit een prima strand waar toeristen en locals komen relaxen en genieten van strand en heerlijke visgerechten. Een groot deel van het strand is echter volop in ontwikkeling en resorts en hotels zullen hier in de toekomst het landschap gaan tekenen.

7. Marble Mountains

© Bao Danang /nguhanhson.org

10 kilometer ten zuiden van Danang liggen de Marble Mountains of ook Ngu Hanh Son, wat betekent de vijf elementen. De Marble Mountains bestaan dan ook uit vijf heuvels. En keizer Minh Mang heeft elke heuvel een naam gegeven. Elke heuvel vertegenwoordigt een basiselement van het leven volgens de oosterse filosofie:

  • Hoa Son (Vuur berg)
  • Moc Son (Hout berg)
  • Kim Son (Gouden berg)
  • Tho Son (Aardeberg)
  • Thuy Son (Waterberg)

De grootste en bekendste berg is Thuy Son, de Waterberg. In de tijd van het Champa-rijk, bevatten de grotten op de berg Hindoe heiligdommen. Na de ondergang van dit rijk stichtten de Vietnamezen boeddhistische tempels in dezelfde grotten. De huidige tempels dateren uit de 19e eeuw.

8. Ba Na Hills en de Golden Bridge / Cau Vang

De Ba Na Heuvels zijn een van de bekendste bezienswaardigheden in Da Nang en liggen op 35 kilometer afstand van Da Nang. Een bergdorp op de top van de berg dat eruit ziet als een middeleeuws kasteel. In het kasteel vind je moderne accommodaties, restaurants en een pretpark. De nieuwste aanwinst is de iconische gouden brug die wordt vastgehouden door twee gigantische stenen handen. Je kunt deze brug alleen bezoeken als je een kaartje koopt voor het pretpark. De kosten bedragen /- 30 euro per persoon en dit is inclusief de kabelbaan naar boven.

9. Hai van Pass

Een van de mooiste, zo niet de allermooiste kustweg in Vietnam is de Hai Van Pass of de Deo Hai Van. De pas heeft de bijnaam de wolkenpas. Het hoogste punt ligt op 496 meter en de pas loopt van Hue naar Danang en is 21 kilometer lang. De Hai Van Pass dankt zijn populariteit aan een aflevering van het programma Topgear waarin de presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May met een motor over de pass racen. Sindsdien is een reis over deze beroemde bergpas immens populair bij toeristen die met de motor van Hue naar Hoi An reizen. Het uitzicht onderweg is grandioos mooi.

Kaart