Skip to main content

Hoi An Vietnam

Regio: Zuid Kust
Provincie: Quang Nam

Hoi An is een charmant stadje aan de kust in Centraal Vietnam. Hier kunt u zich onderdompelen in een mix van historie, cultuur en fijne stranden. Vakkundige kleermakers, het lekkerste straatvoedsel, de mooiste tempels en heerlijk fietsen maken van Hoi An een plaats met karakter.

Het centrum is een typisch voorbeeld van een oude Zuidoost Aziatische handelsstad en bestaat uit enkele hoofdstraten met daaraan een klein aantal zijstraten. Veel buitenlandse invloeden zijn hier te zien, van Japanse handelshuisjes en pakhuizen tot Chinese tempels. Hoi An staat sinds 1999 op werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is absoluut terecht. In het centrum zelf mogen geen auto’s en motoren rijden en wanneer de avond valt worden overal kleurige lampionnen ontstoken.

Bij volle maan komen er ook veel lokale mensen naar het centrum om een lantaarn te kopen met een kaarsje er in die vervolgens in de rivier wordt geplaatst en daar wegdrijft. Hiermee hopen de Vietnamezen voor het komende jaar op geluk en voorspoed.

Hoi An is een heerlijke stad om door te dwalen, er heerst een fijne sfeer en u wordt hartelijk ontvangen door de vriendelijke bevolking.

De 11 bezienswaardigheden van Hoi An:

1. Hoi An Markt

De markt van Hoi An staat bekend om zijn kleermakers. De kleermakers kunnen binnen 24 uur een jurk, shirt, jas of pak maken. Artikelen en producten die ook te koop zijn, zijn  onder andere geurige kruiden en specerijen, Vietnamese zijde, exotisch vers fruit en groenten, een breed scala aan voedingsmiddelen, lokale ambachten en souvenirs. De Hoi An Market ligt aan de oevers van de rivier de Thu Bon en biedt ook een brede selectie verse vis.

2. Japanse brug

Een prachtig historisch stuk Japanse architectuur, de Japanse overdekte brug in Hoi An werd gebouwd in 1590. De brug moest het Japanse deel van de stad verbinden met de Chinese wijken in de stad. Lokaal bekend als, Cau Nhat Ban of de Pagoda Bridge, de ongeveer 18 meter lange brug is geschilderd in een schaduw van rood en beschikt over een houten pagode dak als een beschutting tegen de regen en de zon.

De brug bevat sculpturen van een hond en aap, die de brug aan beide uiteinden bewaken. De heilige symbolen van de Japanse cultuur vertegenwoordigen de Chinese jaren waarin de bouw van de brug begon en werd voltooid. Aan de noordkant van de brug is een tempel gewijd aan de Taoïstische god van het weer, Tran Vo Bac De. De brug is zo belangrijk, dat hij is opgenomen op het biljet van 20.000 dong.

3. Straten van Hoi An

Hoi An is een zeer sfeervol en pittoresk dorp, weliswaar volgepropt met bezienswaardigheden maar het heeft, ondanks de drukte, nog steeds een ontspannen sfeer. De gezellige smalle straten met gekleurde huizen, winkels en talloze restaurants zijn heerlijk om door heen te slenteren. In het oude centrum mag ook geen gemotoriseerd verkeerd komen. In de avond worden de straten ook verlicht met roodkleurige lampions, wat een extra warme sfeer geeft.

4. Thu Bon Rivier

Door de geschiedenis heen heeft de rivier de Thu Bon een enorme invloed gehad op het traditionele, culturele en historische erfgoed van de stad Hoi An. De vissersstad was een populaire tussenstop en handelsbestemming voor koopvaardijschepen op weg naar China. Tegenwoordig is het het belangrijkste punt voor de meeste evenementen en festivals die in de stad worden gehouden. De rivier biedt ook een levensonderhoud voor de bevolking die langs de oevers wonen. U kunt hier een bootje huren en over de rivier varen.

5. Quan Cong Tempel

De Quan Cong Temple, ook wel Ong Pagode genoemd, is een Confuciaanse tempel in Hoi An. De tempel werd gebouwd door de Minh Huong mensen samen met de Vietnamese bevolking en was oorspronkelijk bedoeld voor handelaren uit verschillende plaatsen om respect te tonen aan hun voorouders. De tempel werd een toewijding aan Quan Cong, een Chinese militaire generaal tijdens de periode van „Three Warring Kingdoms”, die wordt gezien als een symbool van moed, loyaliteit en gerechtigheid door de lokale bevolking. De tempel toont traditionele Chinese architectuur en unieke ontwerpen en is sinds 1991 erkend als een Nationaal Historisch en Culturele bezienswaardigheid.

6. Kleding op maat

© A Dong Silk winkel

Hoi An is beroemd om zijn kleermakers, en dat is terug te zien aan de vele couturezaken die bijna op elke hoek te vinden zijn. De couturiers werken vingervlug en de prijs van kleding is hier erg goedkoop, u moet hier denken aan tientjeswerk. Het maken van een compleet pak duurt 2-3 dagen. De eerste dag wordt u maat opgenomen en de tweede dag kunt u passen en als het goed is meteen meenemen anders wordt het vermaakt en ligt het de volgende dag voor u klaar.

7. Fietsen Hoi An

Fietsen is zeer populair in Hoi An en een van de meest gebruikte vervoersmiddelen van de stad. Het is de ideale manier om de stad te verkennen en naar het strand te gaan. Het is ook erg leuk om door de kleine gezellige straatjes in het centrum te fietsen. Met de fiets ziet u de prachtige rijstvelden die rondom de stad liggen en maakt u makkelijk kennis met de vriendelijke bevolking in de omliggende dorpjes. Bij de meest hotels worden fietsen gratis of tegen een kleine vergoeding per dag beschikbaar gesteld.

8. Hoi An Strand

Hoi An is een oude handelshaven en een ontmoetingsplaats voor diverse culturen die hier aan land kwamen. Naast het gezellige centrum, de beroemde kade en vele tempels heeft Hoi An een heerlijk strand. Dwars door de rijstvelden ligt op 3 kilometer van Hoi An het strand. De stranden van Hoi An zijn een belangrijke attractie op zich en vormen een geweldige aanvulling op de oude stad. Het mooiste strand van Hoi An is verschoven van Cua Dai naar An Bang Beach, omdat het Cua Dai strand ernstig beschadigd is door diverse stormen. Nu is An Bang de beste plek om te genieten van de zon, eten, drinken en te relaxen, al komt Cua Dai Beach steeds meer weer op de kaart te staan. Door het gebrek aan wind, zult u hier geen kitesurfen en parasailing zien. Er zijn een tal van verhuurmogelijkheden voor boards en stand-up paddling lessen.

9. Tra Que Tuin

Hoi An staat bekend om zijn oude waarden en is goed bewaard gebleven met traditionele beroepsdorpen die erg rustig en uniek zijn. Ook staat deze oude stad bekend om zijn originele gastronomie. En hoe leuk is het om zelf te koken en te zien hoe gerechten gemaakt en verbouwd worden. Dat kan in de Tra Que tuin, net buiten Hoi An.  U krijgt uitleg over alle ingrediënten, vervolgens mag u het zelf gaan bereiden om het daarna heerlijk op te eten.

10. Cham Islands

Chàm Islands, een adembenemend cluster van granieten eilanden, gelegen in aquamarijnzeeën, ongeveer 15 kilometer voor de kust van Hoi An. Met prachtige landschappen, zandstranden, beboste heuvels en de zee met zijn rijke onderwateromgeving van 135 soorten zacht en hard koraal, en gevarieerd macro leven. De eilanden zijn officieel beschermd als een marine park. De meest populaire dingen om te doen op de eilanden meestal midden rond het strand, zoals zwemmen, zonnebaden en genieten van watersporten. Ook is het leuk om de lokale markt de bezoeken en een bezoek aan de tempel net buiten het dorpje.

11. My Son Sanctuary

De meest aansprekende Cham locatie van Vietnam is My Son, op 40 kilometer ten zuidwesten van Hoi An. My Son is niet het Vietnamese Angkor Wat, maar het staat wel op de lijst van Unesco. Een weeldigerig groene vegetatie met diverse (helaas) vervallen ruïnes uit het Cham tijdperk. Diverse tempels zijn nog redelijk in tak, waardoor je een goed beeld krijgt hoe hier in de vierde eeuw de Cham koningen hebben geleefd.

Je kunt een kaartje kopen voor de bezienswaardigheden bij diverse centrale punten in de stad. Met dit kaartje krijg je toegang tot de meest belangrijke bezienswaardigheden. Zo hoef je niet bij elke tempel of museum apart te betalen.

Kaart

Ook leuk op deze locatie:

Het avontuur van Centraal VietnamRegio: Noord Kust.
Provincies: meerdere.
Centraal-Vietnam is het hart van de natie en trekt en deze regio zal je verbazen hoe de historische bezienswaardigheden goed bewaard zijn gebleven met een gastvrije lokale bevolking en een charmante natuurlijke schoonheid. Als je Centraal Vietnam wilt ontdekken, is deze reis de perfecte keuze voor jou. Ga[...]
Alle tour info