Skip to main content

Rondreis Noord Vietnam Exposure

Regio: Hongh Delta
Provincies: Hanoi, Ninh Binh, Quang Ninh, Lao Cai
Locaties: Ninh Binh
Sapa
Halong Bay
Hanoi
Prijs vanaf: Prijs op aanvraag.
Tour duur: 7 dagen

Een exclusieve reis om een ​​aantal zeer ongerepte gebieden van het Noorden te ontdekken. Je begint in de 1000 jaar oude geschiedenis van Hanoi, vervolgt de route langs schilderachtige wegen door een ongerept verborgen vallei bewoond door de Muong mensen en vaart door ’s wereld grootste en mooiste karstformaties in Unesco Halong Bay. Maak je klaar voor een zeer speciale en onvergetelijke reis.

Rondreis Noord Vietnam

 • Hanoi, de 1000 – jaar – oude hoofdstad, en een echte parel in Azië
 • De natuurlijke schoonheid de World Heritage Halong Bay archipel
 • De indrukkende natuurgebieden van Mai Chau en Pu Luong

Hoogtepunten Noord Vietnam

 • Dwaal door het middeleeuwse doolhof van straatjes van de oude wijk van Hanoi.
 • Maak kennis met het dagelijks leven in Hanoi
 • Een indrukwekkende kennismaking met de karstgebergten van Ninh Binh
 • Vreedzame cruise in de wateren van de baaien Halong en Bai Tu Long
 • Een lichte maar mooie tocht door de valleien en dorpen van Sapa
 • Dag 1:

  Aankomst in Hanoi

  Na aankomst op de luchthaven word je door onze lokale Engelse gids verwelkomd en naar je hotel gebracht in het centrum van Hanoi. De rest van de dag is ter vrije besteding en om rustig bij te komen van de lange reis.

  Dag 2:

  Hanoi Oriëntatie

  Vandaag ga je met een gids de hoofdstad van Vietnam verkennen.

  In de ochtend bezoek je de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit in Vietnam die dateert uit de 11e eeuw. Je wandelt door de tuinen en het symbolische monument voor de tempels gewijd aan Confucius en zijn geleerden, evenals beroemde Vietnamese leraren door de geschiedenis van het land.

  Later, na een korte transfer, loop je door de bruisende Ngoc Ha-markt voordat je het Huu Tiep-meer bezoekt, beter bekend als ‘B-52-meer’, waar de wrakstukken van de Amerikaanse B-52-bommenwerper te zien zijn. Door de wandeling vanaf de hoofdweg door de smalle steegjes van het dorp Ngoc Ha maak je kennis met het leven van Hanoi “achter de schermen”.

  Hierna keer je terug naar de oude wijk en ga je met de gids de niet toeristische straatjes en steegjes verkennen. Voor de lunch maak je kennis met de echte streetfoodervaring van Hanoi.

  Je kan kiezen uit een breed scala aan streetfood-menu’s waarmee je de authenticiteit van Hanoi kunt proeven. Na de lunch moet je natuurlijk de lekkerste koffie van Hanoi proeven in een van de vele charmante cafés : Cà phê sữa đá (IJskoffie) en als je avontuurlijker bent, kun je ook de ‘Egg coffee’ proberen. ‘.

  ’s Middags breng je een bezoek aan enkele van de beroemde bezienswaardigheden in het stadscentrum, waaronder de Ba Da-pagode en de Sint-Jozefkathedraal, een Europese neogotische kerk. Hierna ga je naar de Dong Xuan-markt, een grote, drukke lokale markt maar erg Vietnamees, en maak je een wandeling door de verborgen steegjes en drukke straten van de oude wijk. De wandeling eindigt bij het Hoan Kiem-meer, waar je kunt genieten van een optreden van traditionele waterpoppenkunst, een kunstvorm die uniek is voor Noord-Vietnam. De dag eindigt dan rond 17.00 uur

  Alternatieve optie:

  Als je een andere belangrijke plek van Hanoi wilt zien, het Ho Chi Minh-complex, dan wordt de tour verandert. In plaats van de ‘achter de schermen’-wandeling naar het Huu Tiep-meer, bezoek je het mausoleum van Ho Chi Minh, het presidentieel paleis en zijn eenvoudige paalwoning waar hij woonde en werkte. Daarna bezoek je de One Pillar-pagode, een kleine charmante pagode die voor het eerst werd gebouwd in de 11e eeuw met een lotusvorm die het boeddhisme vertegenwoordigt.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch

  Dag 3:

  Hanoi – Ninh Binh – Hanoi + nachttrein naar Lao Cai

  Na een vroeg ontbijt word je om 07.30 uur opgehaald door de gids en de chauffeur bij je hotel in Hanoi. De rit gaat in minder dan twee uur via de snelweg naar Green Ninh Binh.

  Bij aankomst bezoek je Hoa Lu, de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam in de 10e eeuw. De gids neemt je mee door de geschiedenis van Vietnam, duizend jaar terug door enkele tempels te bezoeken die aan de koningen zijn gewijd. Daarna rijd je door het schilderachtige landschap en plattelandsdorpjes naar de Dragon-piek van Hang Mua. Een pittige wandeling van 500 treden naar boven, maar daar word je beloond met een spectaculair uitzicht want als je boven bent, heb je een uitstekend zicht op het omliggende landschap. Hierna daal je weer af naar beneden en bezoek je het dorp Tam Coc binnen en geniet je van een zelfgemaakte lunch in een van de huizen van het dorp.

  ’s Middags spring je op je fiets voor een rustige rit naar een lokale pier om aan boord te gaan van een roeiboot, waarna je een tocht gaat maken van ongeveer een uur, varend door de minder bereisde kanalen van de regio en maak je kennis met deze indrukwekkende schoonheid van de karstbergen. Ook vaar je door diverse grotten en langs het Thung Nham wetlanden een deel van de spectaculaire natuurlijke site van Trang An. Na de boottocht vervolg je de fietsroute door de schilderachtige landelijke landschappen in Tam Coc en krijg je de kans om het plattelandsleven van de dorpen van dichterbij te bekijken.

  Later in de middag neem je afscheid van Ninh Binh en keer met je de auto terug naar Hanoi.

  Als je liever niet fietst of de uitdagende Dragon’s Peak van Hang Mua beklimt, geef dit dan aan mij door. Ik heb hiervoor een alternatief meer ontspannend programma in de aanbieding. 

  Aan het eind van de middag ben je terug in Hanoi en ben je vrij om ergens een hapje te gaan eten.

  Om 20:30 word je bij het kantoor van mijn agent verwacht en volgt een transfer naar het treinstation van Hanoi waar je de nachttrein naar Lao Cai neemt. Je overnacht in een 4-persoons gedeelde slaapcabine met airconditioning. Met toeslag is het mogelijk om cabine geheel te huren.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch

  Dag 4:

  Lao Cai – Sapa + trekking

  Rond 06:30 uur kom je aan in Lao Cai en volgt een transfer per shuttlebus naar Sapa. De busrit bergopwaarts naar Sapa duurt iets meer dan een uur en geeft je een glimp van de adembenemende vergezichten en indrukwekkende rijstterrassen.

  Bij aankomst stop je bij het kantoor van mijn agent en maak je kennis met de gids. Je kunt hier je bagage achter laten en je even gaan opfrissen in het naastgelegen hotel als je dat wilt.

  Om 08.00 geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Chau Long hotel.

  Om 09.00 uur start van de trekking van Sapa naar de Ta Phin-vallei. Je start vanuit Sapa met een korte wandeling van ongeveer 20 minuten door de stad voordat je een onverharde weg inslaat naar Ma Tra, een zwart H’mong-dorp. De trekkingroute biedt een adembenemend uitzicht op moestuinen en rijstterrassen met daarboven groene bergen. Onderweg is er voldoende tijd om kennis te maken met de lokale families en om meer te leren over hun traditionele vezelverwerking. Hierna vervolg je de trektocht naar het dorp Ta Phin in de Rode Dzao, in een van de mooiste valleien van Vietnam. Hier stop je voor een eenvoudige lunch, waarna je het dorp gaat verkennen.

  Rond 15.00 keer je terug naar Sapa met de auto en ga je inchecken in het hotel. Hierna ben je vrij om de stad, de markt en de glooiende straten met al het kleurrijke handwerk te verkennen.

  Wandelafstand: ~ 15km | 4-5 uur

  Tip van Veelzijdig Vietnam: In je vrije tijd kun je ook de Ham Rong-piek beklimmen, waar je een geweldig uitzicht hebt over de stad Sapa. Dit is een geweldige kans op onvergetelijke foto’s! Dit wordt alleen aanbevolen voor een middag met mooi weer (entree is niet inbegrepen).

  Inbegrepen: ontbijt en lunch

  Dag 5:

  Sapa – Hanoi

  Na een vroeg ontbijt wordt je om 08.00 uur opgehaald bij je hotel en maak je wederom een prachtige trekking, deze keer naar van Sapa-stad naar de Golden Stream-vallei. De tocht biedt een prachtig uitzicht op de rijstterrassen, tuinen en het Fan Si Pan-gebergte.
  Nadat je een hangbrug bent overgestoken, wandel je naar het dorp Lao Chai San en ga je verder naar het dorp Lao Chai voor de lunch. Na de lunch verken je de dorpen Lao Chai (Black H’mong) en Ta Van (Dzay). Deze tocht is relatief eenvoudig, hoewel het pad behoorlijk glad kan zijn als het regent, dus neem goede schoenen mee.

  Na een bezoek aan een familie in het dorp loop je terug naar de hoofdweg en ga je met de auto terug naar Sapa. Hier kan je weer douchen in het hotel.

  In de middag ben je vrij om op eigen gelegenheid de stad nogmaals te verkennen.

  Rond 15.30 uur wordt je verwacht op het kantoor van mijn agent en wordt met je de auto naar het busstation gebracht.

  Om 16.00 uur vertrekt een comfortabele pendelbus van Sapa naar Hanoi. Geniet van prachtige uitzichten terwijl je over het Hoang Lien Son-gebergte rijdt. De bus is uitgerust met grote individuele stoelen, airconditioning en wifi. Er zijn 2 stops onderweg en het diner is voor eigen rekening.

  Rond 21.00 uur ben je terug in Hanoi en ga je op eigen gelegenheid terug naar je hotel.

  Dag 6:

  Hanoi – Ha Long Bay

  Rond 07.45 word je bij je hotel opgehaald en word je naar het kantoor van mijn agent gebracht. Hier volgt de incheck-procedure voor de cruise in de Halong Bay.

  Om 08.00 uur vertrek je per bus met andere reizigers naar de Halong Bay. Deze rit duurt ongeveer 3,5 uur. Onderweg wordt een stop gemaakt bij een restaurant waar ook diverse artikelen te koop worden aangeboden. Je bent niet verplicht om hier wat te kopen, maar dit is de enigste plek waar gepauzeerd kan worden. Bij aankomst in Halong City ga je aan boord van de Treasure Junk. Deze cruise start vanaf de Hon Gai Pier in Halong City en je begint met een heerlijke lunch van verse zeevruchten (vegetarische en kindermenu’s zijn ook beschikbaar – geef dit door via het aanvraagformulier)

  Na de lunch is het tijd om te ontspannen, terwijl de boot door de Halong Bay vaart richting de meer onbekende gebieden in dit prachtige gebied. Kalksteenrotsformaties rijzen langs de boot op. Na 2 uur varen is het tijd voor de eerste stop op een prachtige, maar afgelegen en schilderachtige plek, waar de wateren van Halong Bay en Bay Tu Long samen komen. Hier is het tijd voor actie!

  Kajak: check! Peddels: check! Zwemkleding: check! De komende 1,5 uur kun je deze prachtige omgeving verkennen met een kajak en lekker gaan zwemmen. Hierna cruiset de boot naar een afgelegen ankerplaats en kun je je gaan opfrissen en wordt er een aperitief op het zonnedek geserveerd.

  Het diner wordt afhankelijk van de weersomstandigheden of binnen of buiten geserveerd.

  Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

  Dag 7:

  Ha Long Bay – Hanoi

  Word vroeg wakker als je wilt genieten van de stilte van de prachtig mistige baai. Vanaf 06.30 uur wordt er koffie, thee en gebak geserveerd en ben je vrij om bij het eerste ochtendgloren deel te nemen aan een Tai Chi-sessie van 30 minuten, georganiseerd door dé Tai Chi-meester aan boord, waarbij je de kans krijgt om lichaam, geest en ziel te stimuleren. Je kan natuurlijk ook genieten van de zon en een kopje koffie.

  Later op de ochtend stap je over op een bamboeboot om een ​​afgelegen drijvend dorp, omringd door bergen te bezoeken. Je zoekt een weg tussen talloze drijvende huizen. De kleine roeiboot wordt in het dagelijks leven worden gebruikt als voertuig, winkel, visvoorziening en soms zelfs als overnachtingsplaats.

  Rond 09.00 uur ben je terug op de Treasure Junk die teruggaat varen naar de pier. Vanaf 09.30 uur wordt er een brunch geserveerd. Werp nog een laatste blik op de oprijzende rotsen, de eeuwige bewakers van een bijzonder koninkrijk, voordat je de pier bereikt in Halong City.

  Hierna volgt de transfer terug naar Hanoi waar je rond 16.30 uur aankomt afhankelijk van je wensen volgt er nog een transfer naar je hotel, het treinstation of de luchthaven van Hanoi voor het vervolg je reis.

  Inbegrepen: ontbijt, brunch

 • Standaard accommodatie optie:

  Superior accommodatie optie:

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Verblijf op basis van logies/ontbijt
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Huur kajak en zwemvest
  Verblijf in genoemde accommodaties
  Onuitwisbare herinneringen
  Ontvangst luchthaven + assistentie gedurende gehele reis
  Genoemde excursies
  ticket waterpoppentheater
  treinticket Hanoi - Lao Cai in een 4 persoonscabine
  Bijdrage SGR (5 euro per persoon)

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Vietnam
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Overige maaltijden
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

Indicatieprijzen 2024: (op basis van 2 personen)

Aankomst tussen 01.05.2024 en 30.09.2024

standaard kamer: € 754
Superior kamer: € 809

Aankomst tussen 01.01.2024 en 30.04.2024 en 01.10.2024 en 31.12.2024:

standaard kamer: € 794
Superior kamer: € 844

Prijzen zijn indicatieprijzen. Informeer via vietnam@veelzijdigazie.nl naar de actuele prijzen

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra


  Andere tours:

  Sapa Trekking - 3 dagen


  Provincie: Lao Cai.
  Prijs vanaf € 199. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  In het uiterste noorden van Vietnam ligt Sapa, een ongerept gebied met prachtige natuur en kleine dorpjes waar bergstammen wonen, een plek voor liefhebbers van trekkingen. Veel minderheidsgroepen leven nog steeds op hun traditionele manier in aarden of houten huizen. Het landschap van de imposante bergen en rijstterrassen geeft dat dit gebied een geweldige combinatie is van natuur en cultuur.Alle tour info

  Van de bergen in Noord Vietnam naar de Halong Bay


  Provincies: meerdere.
  Prijs vanaf € 669. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  Een trip van kalksteenrotsen en bergen tot aan bijzondere zeezichten in Halong Bay. Landschappen veranderen elke dag, van groene rijstvelden van Mai Chau vallei, door het bos van Pu Luong natuurreservaat en de torenhoge pieken van de kalksteenrotsen van Ninh Bình, naar Halong Bay en Tu Long Bay. [gallery columns="5" size="medium" ids="1047,1192,1193,1115,1863"]
  Alle tour info

  Rondreis van Noord naar Zuid Vietnam


  Provincies: meerdere.
  Prijs vanaf € 1353. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  Als je niet veel tijd hebt om Vietnam te bezoeken, maar je wilt toch het noorden, midden en zuiden van het land bezoeken, dan is dit de perfecte keuze. Deze reis brengt je naar de meest gevierde en iconische plekken in Vietnam. Tijdens deze reis is er een fijne afwisseling tussen authenticiteit en creativiteit, zodat je kunt genieten van een individuele en onvergetelijke ervaring dan[...]
  Alle tour info