Skip to main content

Zuid Oost Vietnam

  1. Ba Ria Vung Tau
  2. Binh Duong
  3. Binh Phuoc
  4. Dong Nai
  5. Ho Chi Minh
  6. Tay Ninh

Zuidoost Vietnam is een fantastische mengeling van een grote drukke stad, gelegen in een gigantische bocht van de Sài Gon rivier met palmbossen, fruitboomgaarden en rijstvelden. Maak kennis met het zuidoosten van Vietnam, met een gruwelijk oorlogsverleden, maar ook met een rijke flora en fauna. Ontdek het gebied op de fiets, per boot of met een privé chauffeur. Zuid Oost Vietnam is ook de toegangspoort tot het zuiden

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh city, voorheen bekend als Saigon, wordt beschouwd als een microkosmos van Vietnam en is een smeltkroes van cultuur en een extravaganza van culinaire hoogstandjes.  Daarnaast heeft dit gebied ook veel speciale traditionele en culturele festivals en wonen er vele verschillende etnische bevolkingsgroepen.

Cu Chi Tunnels

Het tunnelcomplex van Củ Chi is een immens netwerk van ondergrondse tunnels in het district Củ Chi. Het complex is onderdeel van een nog groter tunnelnetwerk dat vrijwel onder het gehele land doorloopt. Het was Ho Chi Minh, de leider van Noord-Vietnam, die in 1965 opdracht gaf om het bestaande tunnelcomplex uit te breiden en het in een schuilplaats te veranderen voor communistische rebellen uit het zuiden, de Vietcong en het Noord-Vietnamese leger. In deze tunnels bewoog en leefden ze dus tijdens de oorlog recht onder de neus van het Amerikaanse leger. 

Vanuit Zuid Oost Vietnam liggen Dalat, het paradijselijke eiland Phu Quoc, de Mekong Delta en de Con Dao eilanden op korte afstand. Ook de strandbestemmingen Mui Ne en Phan Tiet zijn redelijk goed te bereiken. 

Cu Chi Tunnels


Provincie: Ho Chi Minh.
Prijs vanaf € 67. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
De Cu Chi Tunnels liggen 45 kilometer ten noordwesten van Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. Dit gebied heeft een zeer bewogen geschiedenis tijdens de Vietnamoorlog.
Ho Chi Minh City was ooit een klein[...]
Alle tour info