Skip to main content

Van de bergen in Noord Vietnam naar de Halong Bay

Regio: Hongh Delta
Provincies: Hanoi, Thanh Hoa, Quang Ninh, Hoa Binh
Locaties: Ninh Binh
Halong Bay
Pu Luong Nature Reserve
Mai Chau
Hanoi
Prijs vanaf: € 669 per persoon. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Tour duur: 5 dagen

Een trip van kalksteenrotsen en bergen tot aan bijzondere zeezichten in Halong Bay. Landschappen veranderen elke dag, van groene rijstvelden van Mai Chau vallei, door het bos van Pu Luong natuurreservaat en de torenhoge pieken van de kalksteenrotsen van Ninh Bình, naar Halong Bay en Tu Long Bay.

 • Dag 1:

  Van Hanoi naar Mai Chau

  Vertrek om 8 uur vanaf je hotel. Heel vroeg laat je de drukte van Hanoi achter en vertrek je richting Mai Chau. Al snel kom je in het steile en bergachtig landschap van Mai Chau. Bij aankomst in het kleine afgelegen dorp van Mai Hich, check je in in een traditioneel guesthouse van een Thaise etnische minderheidsfamilie.

  In de middag heb je de keuze van wandelen of fietsen op de groene heuvels. De gids vertelt je er graag alles over, van de diverse natuurwonderen langs de weg. Als het weer goed, ga dan op onderzoek naar de mooie grotten, een paar kilometer achter het dorp. Je keert terug voor diner en overnachting bij de gastvrije en vriendelijke Thaise familie.

  Inbegrepen: lunch en diner

  Dag 2:

  Van Mai Chau naar Pu Luong

  Na het ontbijt neem je afscheid van de vriendelijke Thaise familie en ga je 15 kilometer naar het oosten om naar het Pu Luong Natuurreservaat te gaan. De eerste helft van dit natuurreservaat is via smalle wegen, maar er zijn voldoende mogelijkheden om te stoppen en te genieten van de mooie valleien en terrasvormige rijstvelden en de beboste kalksteenformaties.

  Het tweede gedeelte in dit natuurreservaat doe je lopend. Een adembenemende wandeling die je naar een klein dorp leidt, waar je in een lokaal huis gaat lunchen.

  Na de lunch ga je verder met een geweldige hikingtocht richting de westkant van het reservaat. Het is geen zware wandeling en duurt 3-4 uur. Neem dus goede schoenen mee.

  Na deze wandeling word je door moeder natuur op een unieke wijze beloond. Heerlijk zwemmen in de grotten, vlakbij de plaats waar je de komende nacht overnacht. Ook hier word je verwelkomd door een vriendelijk Thaise familie. Zij verzorgen ook een lokaal diner voor je.

  Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

  Dag 3:

  van Pu Luong naar Tam Coc

  Na het ontbijt neem je afscheid van Pu Luong en ga je via Pho Doan naar Tam Coc om verschillende geweldige gigantische bamboe waterwielen te zien. Bij aankomst in het dorp Tam Coc geniet je van een zelfgemaakte lunch in een van de huizen van het dorp.

  ’s Middags stap je op de fiets voor een rustige rit naar een plaatselijke pier om aan boord te gaan van een roeiboot. Je maakt een tocht van ongeveer een uur, varend door de minder bereisde kanalen van de regio. De schoonheid van de regio zal je je nog lang blijven herinneren. Je brengt ook een bezoek aan de beroemde Bich Dong-pagode in het Ngu Nhac-gebergte en verkent de unieke grotpagoden die dateren uit de 15e eeuw. Het uitzicht vanuit de bergen over de rijstvelden en karstformaties is ook erg mooi.

  Hierna keer je terug naar de knusse bungalow en maak je je klaar voor het avondeten.

  Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

  Dag 4:

  Van Tam Coc naar de Halong Bay

  Vandaag vertrek je vroeg voor een rit van ongeveer 4 uur naar Halong City door de Red River Delta-regio. Bij aankomst neem je afscheid van de gids en chauffeur, want je gaat nu een cruise maken door de Halong Bay.

  Bij aankomst ga je aan boord van de Treasure Junk. Zodra de junk begint te varen richting de Halong Bay, geniet je van een heerlijke lunch met verse zeevruchten  (vegetarische en kindermenu’s beschikbaar – geef dit door bij boeking).

  Maak het jezelf gemakkelijk en ontspan na de lunch op het zonnedek. Honderden opkomende kalkstenen rotsformaties zullen ongeveer 2 uur lang je heen paraderen voor de junk een eerste stop maakt. Dit is de perfecte plek bereiken, waar de wateren van Halong en Bai Tu Long elkaar raken. Met een kajak ga je dit stukje van de baai beter bekijken.  Er zijn ook mogelijkheden om lekker te gaan zwemmen.

  Voor zonsondergang ben je weer terug op de treasure junk, waar je kunt genieten van een heerlijke cocktail. De junk gaat hier voor anker. Het diner wordt binnen of buiten op het dek geserveerd, afhankelijk van de weersomstandigheden. Overnachting aan boord in onze gezellige cabine met airconditioning en en-suite badkamer.

  Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

  Dag 5:

  Van Halong Bay terug naar Hanoi

  Vandaag moet je eigenlijk wel vroeg opstaan om getuige te zijn van de stilte en een prachtige mistige Halong Bay. Vanaf 6.30 uur wordt er koffie, thee en gebak geserveerd en kan je meedoen met een Tai Chi-sessie van 30 minuten, georganiseerd door de Tai Chi-meester aan boord.

  Hierna stap je over op een op een bamboeboot die je naar een afgelegen drijvend dorp brengt. Je vaart tussen de talloze drijvende huizen, scholen en zelfs een kerk kan je tegen komen.  Rond 09.00 uur ben je terug op de Treasure Junk die terugvaart naar de pier.

  Werp nog een laatste blik op de oprijzende rotsen voordat je bij de pier bent. Bij de pier moet je even wachten

  We zullen voor 9.00 uur terug zijn op de Treasure om terug te varen naar de pier. Vanaf 09.30 uur wordt er een brunch geserveerd. Werp een laatste blik op de oprijzende rotsen, voordat je terug bent bij de pier.

  Eenmaal in Terra Firma wordt je opgevangen in een restaurant voordat de transfer terug gaat naar Hanoi. Hier kom je aan het eind van de middag aan.

  Opmerking:  op weg naar Hanoi wordt er gestopt bij een plek waar je iets kunt eten en drinken en waar souvenirs te koop zijn. Je bent niet verplicht om iets te kopen, maar het is wel een zeer toeristisch punt. Dit is echt het enigste punt waar gestopt kan worden en waar de juist faciliteiten zijn.

  Inbegrepen: brunch

 • Je verblijft in de volgende accommodaties:

  STANDAARD:

  dag 1: traditioneel huis op palen in Mai Chau (of gelijkwaardig)
  dag 2: traditioneel huis in Pu Luong Retreat (of gelijkwaardig)
  dag 3: Tam Coc Eco House in Tam Coc (of gelijkwaardig)
  dag 4: Superior hut op de Treasure Junk.

  SUPERIOR

  dag 1: traditioneel huis (prive kamer) op palen in Mai Chau (of gelijkwaardig)
  dag 2: traditioneel huis in Pu Luong Retreat (prive kamer) (of gelijkwaardig)
  dag 3: Le Clos du Fil Hotel (superior kamer) Tam Coc (of gelijkwaardig)
  dag 4: Superior hut op de Treasure Junk.

  DELUXE:

  Dag 1: Mai Chau - Sol Bungalow (deluxe bungalow)
  Dag 2: Pu Luong: Pu Luong Retreat (deluxe bungalow)
  Dag 3: Tam Coc: Tam Coc La Montagne Resor & Spa (Deluxe kamer met meerzicht)
  Dag 4: Halong Bay - Treasure Junk  (suite)

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Huur kajak en zwemvest
  Verblijf in genoemde accommodaties
  Genoemde excursies
  Bijdrage SGR (5 euro per persoon)

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Vietnam
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Overige maaltijden
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

Prijzen 2024, gebaseerd op 2 personen:

vertrek tussen 01.01.243  en 31.12.2024

Standaard hotels: € 669
superior hotels: € 683
Deluxe hotels: € 809

 

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra


  Andere tours:

  Sapa Trekking - 3 dagen


  Provincie: Lao Cai.
  Prijs vanaf € 199. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  In het uiterste noorden van Vietnam ligt Sapa, een ongerept gebied met prachtige natuur en kleine dorpjes waar bergstammen wonen, een plek voor liefhebbers van trekkingen. Veel minderheidsgroepen leven nog steeds op hun traditionele manier in aarden of houten huizen. Het landschap van de imposante bergen en rijstterrassen geeft dat dit gebied een geweldige combinatie is van natuur en cultuur.Alle tour info

  Ba Be National Park


  Provincie: Bac Kan.
  Prijs op aanvraag.
  Bij de naam Ba Be Nationaal Park moet je denken aan weelderige bossen, sprankelende diepe meren met een uitzonderlijke diversiteit aan bijzondere vissen, mysterieuze grotten en valleien omringd met bergen van kalksteen die als bewakers waken over een verborgen natuurlijk koninkrijk. Tijdens deze reis word je meegenomen in het Ba Be Nationaal Park en ervaar je de gastvrijheid en het bij[...]
  Alle tour info

  Rondreis Noord Vietnam Exposure


  Provincies: meerdere.
  Prijs op aanvraag.
  Een exclusieve reis om een ​​aantal zeer ongerepte gebieden van het Noorden te ontdekken. Je begint in de 1000 jaar oude geschiedenis van Hanoi, vervolgt de route langs schilderachtige wegen door een ongerept verborgen vallei bewoond door de Muong mensen en vaart door ’s wereld grootste en mooiste karstformaties in Unesco Halong Bay. Maak je klaar voor een zeer speciale en onverge[...]
  Alle tour info