Skip to main content

Het avontuur van Centraal Vietnam

Centraal-Vietnam is het hart van de natie en trekt en deze regio zal je verbazen hoe de historische bezienswaardigheden goed bewaard zijn gebleven met een gastvrije lokale bevolking en een charmante natuurlijke schoonheid. Als je Centraal Vietnam wilt ontdekken, is deze reis de perfecte keuze voor jou.

Ga met ons mee om herinneringen op te bouwen en ontdek de echte essentie van de oude stad Hue en Hoi An, verken Phong Nha Ke Bang National Park en de omgeving met diverse natuur en cultuur!

Bestemming:

Hoogtepunten rondreis Centraal Vietnam

 • Ontsnap aan de drukte en geniet van ontspannende tijden in het duurzame Chay Lap Farmstay
 • Dompel jezelf onder in het landschap van Paradise Cave
 • Bekijk de belangrijkste erfgoedsites van Hue en leer meer over het samenlevingssysteem in Vietnam
 • Geniet van de charme en rust van Hoi An
 • Dag 1:

  Aankomst in Dong Hoi – Phong Nha Ke Bang

  Deze rondreis start in Dong Hoi, in Centraal Vietnam. Na aankomst op het treinstation of luchthaven van Dong Hoi volgt een transfer een gezellig restaurant waar je de mogelijkheid hebt om te ontbijten en om je op te frissen.

  Hierna volgt een transfer naar Chay Lap Farmstay waar je de rest van de dag vrij kunt besteden. Pak een fiets en verken de omgeving.

  Inbegrepen: ontbijt

  Dag 2:

  Phong Nha Ke Bang – Paradise Cave

  Na het ontbijt ga je het Phong Nha Ke Bang National park ontdekken. Je begint met een lichte wandeling naar de botanische tuin. De tuin, gelegen in het midden van het park. Hier vindt je ook de Gio-waterval en het Vang Anh-meer. De drie kilometer lange route over het natuurpad geeft je een kijkje in de plantenkwekerij van het park en in de gebieden van kostbare en zeldzame planten. Daarna ga je aan boord van een kleine motorboot die naar de Phong Nha-grot gaat varen. Een leuke, ongerepte tocht van ongeveer 20 minuten over de rivier. Zodra je bij de grot bent, gaat de motor van de boot uit en kan je in stilte genieten van deze prachtige grot. He is ook mogelijk dat je uit de boot stapt en de grot te voet gaat bekijken. Na de grot volgt een lunch in het lokale restaurant.

  In de middag ga je naar de Paradise Cave. Deze grot is pas in 2005 ontdekt en is 31 kilometer lang en op sommige plaatsen wel 150 meter hoog. Indrukwekkend. Je mag zelf weten tot hoever je de grot in gaat, want je moet ook de zelfde weg weer terug. Je krijgt voldoende tijd om deze grot in je op te nemen. Hierna ga je met de auto weer terug naar Chay Lap Farmstay en is de rest van de middag ter vrije besteding.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch

  Dag 3:

  Phong Nha – Hue

  Na het ontbijt kan je de dag zelf vrij invullen tot ongeveer 15.00 uur want dan wordt je opgehaald voor een transfer naar het treinstation van Dong Hoi. Om 16.40 uur vertrekt de trein van Dong Hoi naar Hue waar je rond 19.50 uur zult aankomen. Geniet onderweg van het prachtige landschap. Bij aankomst in Hue volgt een transfer naar je hotel en kan je de rest van de avond vrij besteden.

  Inbegrepen: ontbijt

  Dag 4:

  Citytour Hue

  Om 08.30 uur word je opgehaald bij je hotel in Hue. Je brengt als eerste een bezoek aan de Citadel. Hiermee maak je een sprong in de geschiedenis van de  keizers, het Mandarijnen systeem en het feodale systeem (leenstelsel uit de middeleeuwen) van Vietnam.

  Hierna breng je een bezoek aan een bamboe kunstenaar. Deze man heeft het traditionele gebruik van bamboe gecombineerd met een heel nieuw niveau met innovatieve technieken en dit laat je dit graag zien tijdens een rondleiding door zijn atelier.

  Hierna volgt de oversteek over de Perfum Rivier naar Thuy Bieu Village en waar je gaat lunchen bij een lokale familie.
  Dit dorp is beroemd om zijn fruitbomen, in het bijzonder een zeldzame soort grapefruit. Het is echt een doolhof van smalle steegjes die je toegang geeft tot een aantal oude tuinhuizen, de een nog mooier dan de andere. Echt heel bijzonder is de bevolking van dit dorp, afstammelingen van de Mandarijnse bevolking, want Thuy Bieu is de plek waar de rijke Mandarijnen vroeger hun huizen lieten bouwen. Tijdens een wandeling zie je deze huizen en maak je kennis met de bevolking en kun je hun heerlijke fruit proeven.

  Op de terugweg naar het centrum breng je nog bezoek aan de tombe van Keizer Tu Doc. Met een klim op de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de Perfum Rivier.

  Hierna ga je door naar het hotel en is de avond ter vrije besteding.

  Maaltijden: ontbijt & lunch

  Dag 5:

  Hue – Bach Ma – Hoi An

  © bach ma national park
  © bach ma National park

  Na het ontbijt, om 08.00 uur wordt je opgehaald voor het vervolg van deze tour. Deze dag dag is verdeeld in drie stukken en elk deel heeft zijn eigen sfeer en eigen onvergetelijke ervaring.

  Het eerste deel is de weg tussen Hue en Bach Ma. Een weg door het platteland met aan de ene kant de zee en de lagunes en aan de andere kant pijnboombossen, zandduinen, koeien, visserijen, kinderen op de fiets. Dit is een echte kennismaking met het Vietnamese platteland: landelijk en charmant.

  Het middelste deel is de lunch en optioneel een tocht naar de top van het Bach Ma Nationaal Park. Bij de ingang van het park stap je over in een auto van de parkbeheerders van het park en zij rijden je 19 kilometer naar de bijna-top van het park. Terwijl je door het park rijdt, zie je adembenemende landschappen. Dit park is ook de verblijfplaats van ruim 900 verschillende diersoorten, zoals tijgers, apen en verschillende vogelsoorten. Onderweg maak je een wandeling naar de Rhodondendron waterval en via het groenblijvende bos kom je bij de het vijfmeren gebied. Geniet hierna geniet je van een picknick lunch bij een van de kristalheldere meren (als het weer het toelaat – in het regenseizoen (november) wordt Bach Ma niet aangedaan in verband met de gevaarlijke modderstromen).

  Het laatste deel is de rit tussen Bach Ma en Hoi An. Deze gaat langs Lang Co Bay en de Hai Van Pass. Hier ga je regelmatig stoppen om de prachtige vergezichten vast te leggen op de foto. Geniet van het mooie uitzicht op de zee en de stad Da Nang.
  De aankomst is aan het eind van de middag en heb je een andere maar leuke manier van reizen ontdekt in Centraal Vietnam.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch

  Dag 6:

  Citytour Hoi An en tour in een vintage Jeep

  Na het ontbijt, om 08.00 uur wordt je opgehaald door de gids en begin je met een citytour in Hoi An.

  Hoi An is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoedstad en is een handelshaven die dateert uit de 16e eeuw. Door de ligging aan de Thu Bon-rivier had Hoi An een strategische ligging voor handelaren van over de hele wereld. Tegenwoordig vertonen de straten een rijke mix van Vietnamese, Japanse, Chinese en Europese architectuur en cultuur.

  Je verkent het centrum te voet. Hier ga je terug in de tijd als je door de straten en langs de historische tempels, eeuwenoude winkeliershuizen en ambachtswijken loopt. Zijde, brokaat, ivoor, geurige oliën, fijn porselein, innovatieve wapens en ruwe mineralen werden verkocht door ondernemende kooplieden en fabrikanten.

  Je brengt een bezoek aan het Tan Ky House, een laat 18e-eeuwse koopmanswoning. De familie Tan Ky is een zeer succesvolle familie die handelde in zijde, thee en rijst en kwam oorspronkelijk uit China. Ze wonen hier al zeven generaties lang hebben in die tijd een behoorlijke verzameling opgebouwd. Het huis zelf is een mooi voorbeeld van gecombineerde Japanse, Vietnamese en Chinese architectuur, typerend voor de oudere huizen in Hoi An.

  De Fujian Association, ook wel bekend als de Assembly Hall of the Fujian Chinese Congregation, werd opgericht als een plek waar Fujian-Chinezen uit minderheden vergaderingen konden houden. Later werd het een tempel voor de aanbidding van Thien Hau, godin van de zee en beschermer van vissers en zeelieden.

  Hierna ga je lunchen in een restaurant in de stad.

  In de middag vervolg je de tour met een stijlvolle Amerikaanse legerjeep voor een verkenning van het platteland van Hoi An. De tocht begint met een rit rond de stad richting de Cua Dai-brug om de Thu Bon-rivier over te steken om naar het Cam Kim-eiland te gaan. De rit door het landschap van rijstvelden en landbouwgrond is indrukwekkend. Geniet van een verkoelende bries terwijl je in de open jeep zit. Je maakt kennis met lokale families en leert het echt leven kennen van het leven in Vietnam. Je stopt bij een bij een paar vriendelijke lokale families en zij laten je zien hoe ze vissaus maken, matten weven en boten maken. Ook stop je bij een kleine koffiebrander en maak je kennis met de kunst van het koffiebranden.

  Hierna stop je over op een boot en vaar je naar de monding van de Thu Bon-rivier en breng je een bezoek aan het dorp Cam Thanh, de thuisbasis van de grote waterkokospalmmangrove. .

  Hierna keer je terug naar je hotel en kan je de rest van de dag vrij besteden.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch

  Dag 7:

  Einde tour

  Vandaag is deze tour ten einde. Je kan er voor kiezen om nog een aantal dagen strandverlenging bij te boeken of anders volgt er nog een transfer naar de luchthaven of treinstation van Da Nang voor het vervolg van je reis.

   

 • Standaard accommodatie: 

  Superior accommodatie:

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Ervaren Engelssprekende gidsen
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Verblijf in genoemde accommodaties
  Onuitwisbare herinneringen
  Treinreis (zitplaats) Dong Hoi naar Hue (of v.v)
  Tour per vintage jeep in Hoi An
  Boottocht in Phong Nha Ke Bang, Hue en Hoi An

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Vietnam
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Overige maaltijden
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
  Bijdrage SGR (€ 5 per persoon)
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

  © bach ma National park

  © bach ma national park

Het is ook mogelijk om deze rondreis in omgekeerde volgorde te doen.

De prijs is op aanvraag! Stuur het aanvraagformulier in en ik maak graag een mooi voorstel.

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra


  Andere tours:

  Rondreis van Noord naar Zuid Vietnam


  Provincies: meerdere.
  Prijs vanaf € 1353. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  Als je niet veel tijd hebt om Vietnam te bezoeken, maar je wilt toch het noorden, midden en zuiden van het land bezoeken, dan is dit de perfecte keuze. Deze reis brengt je naar de meest gevierde en iconische plekken in Vietnam. Tijdens deze reis is er een fijne afwisseling tussen authenticiteit en creativiteit, zodat je kunt genieten van een individuele en onvergetelijke ervaring dan[...]
  Alle tour info

  Jungle en oude steden in Centraal Vietnam


  Provincies: meerdere.
  Prijs op aanvraag.
  De “World Heritage Road” of ook wel  “Wereld-erfgoed-route” langs Centraal-Vietnam is een glorieuze route door enkele van de meest fascinerende, historische en aantrekkelijke delen van het land. Het is zo genoemd omdat de route minimaal drie UNESCO wereld erfgoedlocaties omvat: het grotkoninkrijk in Phong Nha-Ke Bang National Park, de oude keizerlijke stad Hue en de zestiende-eeuwse zijde[...]
  Alle tour info