Skip to main content

Jungle en oude steden in Centraal Vietnam

Regio: Noord Kust
Provincies: Dak Lak, Quang Binh, Thua Thien Hue
Locaties: Hue Vietnam
Hoi An Vietnam
Phong Nha Ke Bang National Park
My Son Vietnam
Prijs vanaf: Prijs op aanvraag.
Tour duur: 6 dagen

De “World Heritage Road” of ook wel  “Wereld-erfgoed-route” langs Centraal-Vietnam is een glorieuze route door enkele van de meest fascinerende, historische en aantrekkelijke delen van het land. Het is zo genoemd omdat de route minimaal drie UNESCO wereld erfgoedlocaties omvat: het grotkoninkrijk in Phong Nha-Ke Bang National Park, de oude keizerlijke stad Hue en de zestiende-eeuwse zijderoute naar de handelshaven Hoi An.

Bestemming rondreis Centraal Vietnam

Hoogtepunten

 • Trekking door een weelderige bos en varen naar een kalkstenen grot
 • Bekijk de belangrijkste erfgoedlocaties van Hue en leer over de feodaliteit van Vietnam
 • De Hai Van-mountain oversteken met de lokale trein
 • Een vintage rit met de Vespa-scooter naar het platteland van Hoi An
 • Dag 1:

  Dong Hoi – Phong Nha Ke Bang

  © oxalis

  De tour begint bij het treinstation of de luchthaven van Dong Hoi. Nadat je opgehaald bent, ga je naar een lokaal restaurant waar je je kan opfrissen en kan ontbijten. Hierna ga je naar het Phong Nha Ke Bang Nationaal park.

  Bij aankomst in de bufferzone van Phong Nha-Ke Bang National park begin je met een lichte trektocht naar de botanische tuin. De tuin ligt in het midden van het park en is de thuisbasis van de Gio-waterval, het Vang Anh-meer en een prototype tentoonstellingshuis. Tijdens de drie kilometer lange wandeling krijg je een beter beeld van de (zeldzame) planten van het park.

  In de middag stap je over op een kleine motorboot die je naar de Phong Nha-grot vaart. Deze boottocht duurt ongeveer 20 minuten om deze unieke plek te bereiken, een zeer ongerept en mooi gebied. De motor van de boot gaat uit zodra je de grot invaart. Je krijgt de kans om van de boot af te stappen en rond te wandelen. Hierna vaar je door naar een andere pier en ga je verder in de richting van het nationale park. Via een rustige plattelandsweg kom je in het dorp Chay Lap en bij Chay Lap farmstay vindt het diner en de overnachting plaats.

  Maaltijden: lunch & diner

  Dag 2:

  Phong Nha Ke Bang – Vinh Moc  – Hue

  Na het ontbijt ga je via een kleine bochtige weg naar de Paradise-grot. Deze is ontdekt in 2005, en is 31 kilometer lang en 100 tot 150 meter hoog een zeer indrukwekkende grot. De afstand van de wandeling ligt aan jezelf want je kunt zover gaan als je zelf wilt. Het gevoel dat je zult ervaren is uniek en heel bijzonder. Hierna stap je weer in de auto die je naar een lokaal restaurant brengt voor een verfrissend drankje en de specialiteit van de regio: geroosterde kip en groenten.

  Na de lunch gaat de reis door naar Hue met een stop bij de Vinh Moc Tunnels. De tunnels, in het geheim gebouwd tussen 1966 en 1967, waren bomenschuilplaatsen voor voornamelijk burgers. Tijdens bombardementen ging het dorpsleven ondergronds door: kinderen gingen naar school, vrouwen bevallen en gezinnen keken naar films. De tunnels zijn een verbazingwekkende prestatie van menselijke arbeid, engineering en doorzettingsvermogen. In de late namiddag kom je aan in Hue.

  Maaltijden: ontbijt & lunch

  Dag 3:

  Citytour Hue

  Om 08.30 uur word je opgehaald bij je hotel in Hue. Je brengt als eerste een bezoek aan de Citadel. Hiermee maak je een sprong in de geschiedenis van de  keizers, het Mandarijnen systeem en het feodale systeem (leenstelsel uit de middeleeuwen) van Vietnam.

  Hierna breng je een bezoek aan een bamboe kunstenaar. Deze man heeft het traditionele gebruik van bamboe gecombineerd met een heel nieuw niveau met innovatieve technieken en dit laat je dit graag zien tijdens een rondleiding door zijn atelier.

  Hierna volgt de oversteek over de Perfum Rivier naar Thuy Bieu Village en waar je gaat lunchen bij een lokale familie.
  Dit dorp is beroemd om zijn fruitbomen, in het bijzonder een zeldzame soort grapefruit. Het is echt een doolhof van smalle steegjes die je toegang geeft tot een aantal oude tuinhuizen, de een nog mooier dan de andere. Echt heel bijzonder is de bevolking van dit dorp, afstammelingen van de Mandarijnse bevolking, want Thuy Bieu is de plek waar de rijke Mandarijnen vroeger hun huizen lieten bouwen. Tijdens een wandeling zie je deze huizen en maak je kennis met de bevolking en kun je hun heerlijke fruit proeven.

  Op de terugweg naar het centrum breng je nog bezoek aan de tombe van Keizer Tu Doc. Met een klim op de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de Perfum Rivier.

  Hierna ga je door naar het hotel en is de avond ter vrije besteding.

  Maaltijden: ontbijt & lunch

  Dag 4:

  Hue – Da Nang – Hoi An

  In de ochtend heb je nog wat vrije tijd voordat je naar het station van Hue gebracht wordt waar je aan boord gaat van de dagtrein naar Da Nang. Met deze treinreis ervaar je een typisch lokale manier van reizen en heb je ook een uitstekend uitzicht op het strand van Lang Co, de Hai van Pass en de stad Da Nang.

  Bij aankomst op het treinstation staat de chauffeur op je te wachten en brengt je naar je hotel in Hoi An.

  In de middag laat de gids je de oude stad zien en legt het uit hoe belangrijk Hoi An in de geschiedenis van Vietnam is geweest.

  Maaltijden: ontbijt & lunch

  Dag 5:

  Hoi An

  Vintage rit met een vespa over het platteland van Hoi An

  Om half 9 word je opgehaald door de chauffeur, een gids en een klassieke vintage Piaggio Vespa. Spring erop, trek de helm strak aan en rijden maar! Via het kokospalmdorp Cam Thanh ga je naar de Cua Dai-brug voor een overzicht van het riviersysteem van Hoi An en de gemeente Duy Nghia.

  De eerste stop is in een klein vissersdorpje met een lokale markt, net op tijd om te kijken hoe de handelaren koortsachtig hun vangst verkopen. Misschien wil je deze gerechten ook proberen, vers bereid op de markt. De reis gaat verder naar verschillende lokale dorpen met hun eigen ambachten, zoals matten weven, bamboemanden vlechten en boten bouwen. … Terwijl je de dorpjes verkend, maken de gastheren een heerlijke lunch voor je klaar.

  Rond 14.00 uur rij je terug naar Hoi An over de Cam Kim-brug. De reis eindigt rond 14.30 uur bij je hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

  Maaltijden: ontbijt & lunch

  Dag 6:

  Einde tour

  Afhankelijk van het tijdstip waarop je trein of vliegtuig vertrekt word je naar het treinstation cq. luchthaven van Da Nang gebracht voor een vervolg van je reis. Uiteraard kan je ook nog een aantal dagen in Hoi An er aan vast plakken om heerlijk te genieten van de prachtige stranden van Hoi An.

  Maaltijd: ontbijt

 • Standaard hotels: 

  Superieur

  Boetiek hotels: 

   

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Ervaren Engelssprekende gidsen
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Verblijf in genoemde accommodaties
  Onuitwisbare herinneringen
  Ontvangst luchthaven + assistentie gedurende gehele reis
  Genoemde excursies
  treinkaartje 2de klasse Hue - Hoi An
  Boottocht in Phong Nha Ke Bang

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Binnenlandse vluchten
  Visum Vietnam
  Invitation letter Vietnam
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Overige maaltijden
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
  Bijdrage SGR (€ 5 per persoon)
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

Prijzen voor 2023 zijn op aanvraag. Stuur het aanvraagformulier in en ik maak een mooie voorstel voor je.

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra