Skip to main content

Van Ho Chi Minh City via de Mekong Delta naar Phu Quoc

Regio: Mekong Delta
Provincie: Can Tho
Locaties: Can Tho
Phu Quoc Vietnam
Rach Gia
Prijs vanaf: Prijs op aanvraag.
Tour duur: 2 dagen

Dompel onder in het dagelijkse leven van de Mekong-delta en eindig in stijl in het paradijs van Phu Quoc. Op de eerste dag maak je kennis met de verschillende facetten van de regio. Je reist door de minder bekende gebieden rondom Cai Be. Een grote diversiteit aan activiteiten houd je volledig weg van de gangbare toeristische attracties. De reis bevat ook een bezoek aan de meest verbazingwekkende markt van de Mekong Delta, de Cai Rang drijvende markt waar honderden boten van alle soorten en maten allerlei soort koopwaar proberen te verkopen, van groente tot aan huishoudelijke attributen.

Bestemming

 • De Mekong Delta, het verhaal van een rivier.

Hoogtepunten

 • Cruise langs het doolhof van rivieren en kanalen en proef de levendige cultuur van deze rivierdelta.
 • Bezoek minder toeristische plekken zoals het landelijke Cai Thia
 • Cruise langs de grote drijvende markten van de Mekong
 • Eindig met vrije tijd op het strand van Phu Quoc Island
 • Dag 1:

  Ho Chi Minh City – Cai Be – Can Tho

  Je wordt rond 08.00 uur opgehaald bij je hotel voor een twee en een half uur durende tour richting de Mekong Delta. Je laat de drukke stad en de toeristische trekpleisters achter je en reist naar gebieden waar nog weinig anderen zijn geweest. Rond 10.30 uur ga je aan boord van een lokale boot en vaar je voor de eerste keer langs de oevers van de Mekong. Het is een korte vaart naar Hoa Loc waar de fietsen klaar staan. Je maakt een prachtige fietstocht over de nauwe fietspaden en komt langs diverse dorpen en plantages. De eerste stop is bij een huis waar ze rijstpapier maken, verder stop je nog bij een familie voor een kopje thee en om heerlijk Vietnamees gebak te proeven. Hierna ga je terug naar de boot en vaar je verder over de Mekong. Even later stap je over op een kleine roeiboot en vaar je door de kleinere kanalen van de Mekong Delta en maak je kennis met de lokale bevolking die hier woont. De lunch is bij een lokale familie en hier maak je kennis met de lokale gerechten. Na de lunch heb je vrij om in de weelderige tuin rond te lopen, de geschiedenis te leren kennen van de traditionele woning van de eigenaar.

  In de middag vaar je verder naar Vinh Long en onderweg wordt er een paar keer gestopt om een aantal lokale “workshops’ te volgen. Om 16.00 uur is er dan een snelle transfer per auto van de Vinh Long Pier naar Can Tho waar je incheckt in je hotel naar keuze. De rest van de avond is ter vrije besteding en kunt je gebruiken om de “mega-stad” van de Mekong Delta te ontdekken, fietsend, wandelend of gewoon zittend op een rustig plekje langs de rivier met een lekkere cocktail.

  inbegrepen: lunch

  Dag 2:

  Van Can Tho met de draagvleugelboot naar Phu Quoc

  Vandaag moet je vroeg opstaan en vertrek je rond 06.00 uur om de drijvende markt van Cai Rang in volle glorie te zien. Je gaat richting de pier in Can Tho en start met een cruise richting de Cai Rang drijvende markt, de grootste en meest kleurrijke markt van de Mekong Delta. Voel je vrij om foto’s te maken en te onderhandelen terwijl de boot langzaam langs de markt drijft. Op de markt vind je een grote diversiteit aan lokale producten, een indruk die je niet snel zult vergeten.

  Rond 09.00 uur keer je terug naar het hotel voor het ontbijt en om uit te checken. Hierna volgt de transfer  naar Rach Gia. Bij aankomst geniet je van een snelle lunch voordat je aan boord gaat van de ferry naar Phu Quoc voor een welverdiende strandverlenging.

  De tour eindigt hier maar uiteraard ben ik je graag van dienst bij het boeken ven een resort op het eiland en het organiseren van de terugreis naar Ho Chi Minh City of een vervolg in Cambodja of Laos.

   

 • Standaard

  Can Tho: Hau Giang hotel (standaard kamer)

  Superior

  Can Tho: Victoria Can Tho Resort (Superior kamer)

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Verblijf in genoemde accommodaties
  Onuitwisbare herinneringen
  Ferry ticket van Rach Gia naar Phu Quoc
  genoemde excursies als boottochten, sampantochten en fietstochten
  Bijdrage SGR (5 euro per persoon)

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Vietnam
  Invitation letter Vietnam
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Overige maaltijden
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
  Accommodatie in Ho Chi Minh City
  Accommodatie in Phu Quoc
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

Prijs is op aanvraag. Vul het aanvraagformulier in en ik stuur je met plezier een mooi voorstel.

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra


  Andere tours:

  Rondreis van Noord naar Zuid Vietnam


  Provincies: meerdere.
  Prijs vanaf € 1353. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  Als je niet veel tijd hebt om Vietnam te bezoeken, maar je wilt toch het noorden, midden en zuiden van het land bezoeken, dan is dit de perfecte keuze. Deze reis brengt je naar de meest gevierde en iconische plekken in Vietnam. Tijdens deze reis is er een fijne afwisseling tussen authenticiteit en creativiteit, zodat je kunt genieten van een individuele en onvergetelijke ervaring dan[...]
  Alle tour info

  Mekong Delta Cruise 3 dagen


  Provincies: meerdere.
  Prijs vanaf € 385. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  De Mekong Eyes cruise bied je een unieke optie om in luxe door de Mekong Delta te varen en te genieten. De Mekong Eyes is een gloednieuwe schitterende boot waarmee je als nooit tevoren van jouw Mekong-vakantie kunt genieten. De boot is uitgerust met de nieuwste stijl en comfort, van een natuurlijke houten interieur tot panoramaramen in je kajuit. De uitgebreide wijnkaart in de lounge za[...]
  Alle tour info