Skip to main content

Rondreis van Noord naar Zuid Vietnam

Regio: Hongh Delta
Provincies: Hanoi, Ninh Binh, Can Tho, Thua Thien Hue, Quang Nam, Ho Chi Minh
Locaties: Ninh Binh
Hanoi
Hue Vietnam
Hoi An Vietnam
Can Tho
Phu Quoc Vietnam
Ho Chi Minh City, Saigon
Cai Be
Hai Van Pass
Cu Chi Tunnels
Rach Gia
Prijs vanaf: € 1353 per persoon. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
Tour duur: 12 dagen

Als je niet veel tijd hebt om Vietnam te bezoeken, maar je wilt toch het noorden, midden en zuiden van het land bezoeken, dan is dit de perfecte keuze. Deze reis brengt je naar de meest gevierde en iconische plekken in Vietnam.

Tijdens deze reis is er een fijne afwisseling tussen authenticiteit en creativiteit, zodat je kunt genieten van een individuele en onvergetelijke ervaring dankzij de onbekende paden en verborgen parels die anderen in hun haast over het hoofd zien en die je niet mag missen. Zelfs wanneer je de ‘must-see’-attracties bezoekt, krijg je een dieper inzicht in deze attracties, maar deze reis zorgt er ook voor dat je onderweg veel andere Vietnamese schatten tegenkomt!

Rondreis van noord naar Zuid Vietnam

 • Hanoi, de levendige 1000 – jaar – oude hoofdstad van Vietnam en een van de mooiste steden van Azië
 • De adembenemende natuurlijke pracht van de UNESCO Halong Bay archipel
 • Hue, een reis in de pracht van een keizerlijk verleden
 • UNESCO-havenstad Hoi An en de verleidelijke sfeer
 • De Mekong Delta met de vele grachten en kanalen en de drijvende markt
 • Ho Chi Minh city, een wereldstad van formaat

Hoogtepunten rondreis

 • Een unieke cruise over de minder afgelegde routes van Bai Tu Long in de majestueuze Halong-archipiel, een natuurlijk werelderfgoed die op de lijst van Unesco staat.
 • Zie het allerbeste van de oude steden Hue en Hoi An op de werelderfgoedlijst.
 • Ontdek enkele uitzonderlijke landelijke landschappen en tradities in verschillende provincies in het noorden, midden en zuiden van Vietnam.
 • Vaar door de pittoreske Mekong-delta, langs het doolhof van grachten en ervaar de weelderige bossen en de levendige cultuur heel dichtbij.
 • Kajakken langs de bijzondere kalksteenrotsformaties
 • Dag 1:

  AANKOMST HANOI

  Bij aankomst op de luchthaven Noi Bai in Hanoi wordt u opgehaald door onze chauffeur en wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding om bij te komen van de reis of om de stad te gaan verkennen.

  Dag 2:

  Citytour Hanoi

  Om 8 uur wordt je opgehaald bij je hotel voor een citytour door Hanoi. Je begint de dag met een verkenning van de oude wijk van Hanoi. Dit bruisende deel van Hanoi is een doolhof van winkelstraten en restaurants met een mix van architectuur – traditionele buiswoningen, religieuze gebouwen, ambachtslieden ’s en huisjes, koloniale huizen en moderne betonnen gebouwen. Je maakt ook een wandeling langs de spoorbaan, om te ontdekken dat het lokale leven zich afspeelt rond de lijn, en het is ook verrassend stil. Hierna breng je een bezoek aan de prachtige Tempel van de Literatuur, tevens de eerste universiteit van Vietnam, die in 1070 werd opgericht.

  In de middag ga je naar het Ho Chi Minh-complex, inclusief het Ba Dinh-plein, het bescheiden steltenhuis van de voormalige president, dat waardevolle inzichten biedt in het leven en de tijden van een van de meest succesvolle leiders van de 20e eeuw. Je sluit de dag af met een rit naar het Ethnology Museum waar je alles te weten komt over de 54 verschillende etnische groepen van Vietnam en hierna geniet van een uitvoering van traditionele Waterpoppen theatershow, een kunstvorm die uniek is voor Noord-Vietnam. De tour eindigt om ongeveer 17.00 uur.

  Het dagprogramma omvat een bezoek aan religieuze onderdelen, het is raadzaam om een lange broek / blouse te dragen (genoeg om uw schouders / knieën te bedekken)

  Inbegrepen: ontbijt, lunch

  Dag 3:

  Dagtrip Ninh Binh

  Om 07.30 uur wordt je bij het hotel opgehaald door je chauffeur en ga je richting Ninh Binh. Via de snelweg duurt deze rit ongeveer 2 uur.

  Bij aankomst bezoek je Hoa Lu, de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam in de 10e eeuw. Je gids neemt je mee door de geschiedenis van Vietnam, door enkele tempels te bezoeken die aan de koningen zijn gewijd en meer dan 1000 jaar oud zijn. Daarna rijd je door het schilderachtige landschap en plattelandsdorpjes naar de Dragon-piek van Hang Mua voor een avontuurlijke wandeling van 500 treden naar de top waar je een spectaculair uitzicht hebt over de omgeving. Na deze pittige wandeling daal je en ga je in Tam Coc genieten van een zelfgemaakte lunch in een van de huizen van het dorp.

  ’s Middags spring je op je fiets voor een rustige rit naar een plaatselijke pier om aan boord te gaan van een roeiboot van ongeveer een uur. Je vaart hier door de bereisde kanalen van de regio en ontwijkt hiermee het massatoerisme. Je vaart door diverse grotten en langs het Thung Nham wetland, een deel van het spectaculaire landschap van Trang An. Na de boottocht vervolg je de fietsroute door de schilderachtige landelijke landschappen in Tam Coc en krijg je de kans om het plattelandsleven van de dorpen van dichterbij te bekijken.

  Later in de middag neem je afscheid van Ninh Binh en ga je terug naar Hanoi. Hier ben je rond 17.30 uur terug.

  Als je liever niet fietst of de uitdagende Dragon’s Peak van Hang Mua niet wilt beklimmen, geef dit dan door via het boekingsformulier. Ik kan dit altijd voor je aanpassen en/of een alternatieve activiteit erbij boeken.

  Inbegrepen: Ontbijt, lunch

   

  Dag 4:

  Cruise Halong Bay

  Rond 07.45 word je bij je hotel opgehaald en word je naar het kantoor van mijn agent gebracht. Hier volgt de incheck-procedure voor de cruise in de Halong Bay.

  Om 08.00 uur vertrek je per bus met andere reizigers naar de Halong Bay. Deze rit duurt ongeveer 3,5 uur. Onderweg wordt een stop gemaakt bij een restaurant waar ook diverse artikelen te koop worden aangeboden. Je bent niet verplicht om hier wat te kopen, maar dit is de enigste plek waar gepauzeerd kan worden. Bij aankomst in Halong City ga je aan boord van de Treasure Junk. Deze cruise start vanaf de Hon Gai Pier in Halong City en je begint met een heerlijke lunch van verse zeevruchten (vegetarische en kindermenu’s zijn ook beschikbaar – geef dit door via het aanvraagformulier)

  Na de lunch is het tijd om te ontspannen, terwijl de boot door de Halong Bay vaart richting de meer onbekende gebieden in dit prachtige gebied. Kalksteenrotsformaties rijzen langs de boot op. Na 2 uur varen is het tijd voor de eerste stop op een prachtige, maar afgelegen en schilderachtige plek, waar de wateren van Halong Bay en Bay Tu Long samen komen. Hier is het tijd voor actie!

  Kajak: check! Peddels: check! Zwemkleding: check! De komende 1,5 uur kun je deze prachtige omgeving verkennen met een kajak en lekker gaan zwemmen. Hierna cruiset de boot naar een afgelegen ankerplaats en kun je je gaan opfrissen en wordt er een aperitief op het zonnedek geserveerd.

  Het diner wordt afhankelijk van de weersomstandigheden of binnen of buiten geserveerd.

  Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

  Dag 5:

  Ha Long Bay – Hanoi – nachttrein naar Hue

  Word vroeg wakker als je wilt genieten van de stilte van de prachtig mistige baai. Vanaf 06.30 uur wordt er koffie, thee en gebak geserveerd en ben je vrij om bij het eerste ochtendgloren deel te nemen aan een Tai Chi-sessie van 30 minuten, georganiseerd door dé Tai Chi-meester aan boord, waarbij je de kans krijgt om lichaam, geest en ziel te stimuleren. Je kan natuurlijk ook genieten van de zon en een kopje koffie.

  Later op de ochtend stap je over op een bamboeboot om een ​​afgelegen drijvend dorp, omringd door bergen te bezoeken. Je zoekt een weg tussen talloze drijvende huizen. De kleine roeiboot wordt in het dagelijks leven worden gebruikt als voertuig, winkel, visvoorziening en soms zelfs als overnachtingsplaats.

  Rond 09.00 uur ben je terug op de Treasure Junk die teruggaat varen naar de pier. Vanaf 09.30 uur wordt er een brunch geserveerd. Werp nog een laatste blik op de oprijzende rotsen, de eeuwige bewakers van een bijzonder koninkrijk, voordat je de pier bereikt in Halong City.

  Hierna volgt de transfer terug naar Hanoi waar je rond 16.30 uur aankomt. Je hebt de gelegenheid om een hapje te eten (niet inbegrepen) voordat er een transfer is naar het treinstation waar je op de nachttrein stapt die je naar Hue brengt.

  Inbegrepen: ontbijt, brunch

  Dag 6:

  Citytour Hue

  Om 09.00 uur kom je aan op het station in Hue en volgt een transfer naar een lokaal restaurant waar je je even kunt opfrissen en waar een ontbijt wordt geserveerd.

  Hierna volgt een citytour door Hue. Je gaat als eerste naar de Citadel. Hiermee maak je een sprong in de geschiedenis van de Vietnamese keizers, het Mandarijnen systeem en het feodale systeem (leenstelsel uit de middeleeuwen) van Vietnam. Vervolgens breng je een bezoek aan een bamboe kunstenaar. Deze man heeft het traditionele gebruik van bamboe gecombineerd met een heel nieuw niveau met innovatieve technieken. Hij geeft jhe met plezier een rondleiding in zijn atelier.

  Hierna volgt de oversteek over de Perfum Rivier naar Thuy Bieu Village en hier ga je lunchen bij een lokale familie. Dit dorp is beroemd om zijn fruitbomen, in het bijzonder een zeldzame soort grapefruit. Het is echt een doolhof van smalle steegjes die je toegang geeft tot een aantal oude tuinhuizen, de een nog mooier dan de andere. Echt heel bijzonder is de bevolking van dit dorp, afstammelingen van de Mandarijnse bevolking, want Thuy Bieu is de plek waar de rijke Mandarijnen vroeger hun huizen lieten bouwen. Tijdens een wandeling zie je deze huizen en maak je kennis met de bevolking en kun je hun heerlijke fruit proeven.

  Op de terugweg naar het centrum breng je nog bezoek aan de tombe van Keizer Tu Doc. Met een klim op de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de Perfum Rivier.

  Hierna ga je door naar het hotel en is de avond ter vrije besteding.

  Inbegrepen: ontbijt, lunch

  Dag 7:

  Hue – Hai van Pas – Hoi An

  Na het ontbijt vervolg je de reis richting Hoi An per auto. Tijdens deze prachtige rit kom je over de Hai Van Pas. Het uitzicht vanaf de top is uitstekend – bij helder weer zou je het strand en het dorp van Lang Co moeten kunnen zien liggen evenals de lagune en de stad Da Nang.

  In de middag maak je een wandeling door Hoi An, een klein maar betoverend havenstadje. Wandel door de smalle straatjes met eeuwenoude huizen met Chinese, Japanse, Franse en Europese kenmerken en breng een bezoek aan de vele bezienswaardigheden: de 400 jaar oude Japanse overdekte brug, de Phuc Kien Assembly Halls, de lokale vismarkt. Rondom de stad zijn tal van kunstgalerijen en kleermakerswinkels zien, waar je op maat gemaakte kleding kunt kopen.

  Inbegrepen: ontbijt, lunch

   

  Dag 8:

  Verken het platteland van Hoi An in stijl

  ’s Ochtends word je opgehaald door een stijlvolle Amerikaanse legerjeep voor een verkenning van het platteland van Hoi An. Je begint met een rit rond de stad richting de Cua Dai-brug om de Thu Bon-rivier over te steken en naar het Cam Kim-eiland te gaan. De rit gaat door het adembenemende landschap van rijstvelden en landbouwgrond.

  Door de ontmoeting met de lokale families maak je echt kennis met het echte leven van de Vietnamese bevolking. Tijdens deze reis stop je dan ook bij een paar vriendelijke lokale families en leer je hoe ze vissaus maken, matten weven, boten maken en landbouw bedrijven. Ook maak je een stop bij een lokale koffieboer en maak je kennis met het branden van koffie.

  Later stap je over op een boot en ga je naar de monding van de Thu Bon-rivier en breng je een bezoek aan het dorp Cam Thanh, de thuisbasis van de grote waterkokospalmmangrove. Je eindigt de ochtend met een unieke riviertocht op de lokale “Coracle-boot” door de kanalen en kokospalmenmangrove.

  Inbegrepen: ontbijt

  Dag 9:

  Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh City

  Vandaag een deels vrije dag tot de chauffeur je komt ophalen voor de rit naar de luchthaven van Da Nang voor een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City.

  Bij aankomst op de luchthaven Tan Son Nhat in de stad Ho Chi Minh City word je opgewacht door een nieuwe chauffeur die je naar het hotel brengt.

  Na het inchecken is de rest van de dag ter vrije besteding.

  Deze binnenlandse vlucht is niet inbegrepen. Prijs ligt tussen de 70 en 150 euro en is afhankelijk van de beschikbaarheid.

  Inbegrepen: ontbijt

   

  Dag 10:

  Cu Chi Tunnels en citytour Ho Chi Minh City

  Om 8 uur word je opgehaald bij je hotel voor een transfer naar de Cu Chi Tunnels, een Byzantijns doolhof van ondergrondse gangen, kamers en boobytraps die tijdens de oorlog zijn gebruikt. Je krijgt hier een goed idee hoe het is geweest om hier te leven, te slapen en te eten in de ondergrondse gangen en bunkers tijdens de hevige gevechten boven de grond met de Amerikanen ten tijde van de Vietnamese Oorlog met de Verenigde Staten. Hierna keer je terug naar Ho Chi Minh City.

  Eenmaal terug in de stad ga je na de lunch (niet inbegrepen) naar de Jade Emperor Pagoda en het postkantoor, gebouwd in 1886. Ook breng je een bezoek aan het stadhuis (nu het hoofdkwartier van het People’s Committee) en de Notre Dame Cathedral. Vervolgens breng je een bezoek aan het Herenigingspaleis, ooit bekend als het presidentieel paleis. De communistische tanks vielen dit gebouw als eerste aan toen ze Saigon binnenreden in de ochtend van 30 april 1975. Nadat ze door de poort waren gecrasht, rende een soldaat het gebouw binnen en ontrolde een VC-vlag vanaf het balkon op de vierde verdieping. De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.

  Voor het vervolg van de tour kun je kiezen uit de volgende twee bezienswaardigheden (optioneel maar inclusief in de tour):
  • Het War Remnants Museum, dat een ander perspectief biedt op de ‘oorlog’ met een ruime collectie vliegtuigen en militaire uitrusting en enorm veel informatie over de oorlogswreedheden die gepleegd zijn tijdens de oorlog, of
  • Bezoek de Ben Thanh-markt en slenter door de drukke winkels van deze markt, ooit het symbool van de stad.

  (Als je beide plaatsen wilt zien, is dat mogelijk, overleg dan met onze gids).

  Hierna keer je terug naar je hotel en is de rest van de hotel ter vrije besteding.

  Inbegrepen: ontbijt

  Dag 11:

  Ho Chi Minh City – Cai Be- Can Tho

  Tussen 08.00 en 08.15 word je door de pendelbus opgehaald bij je hotel voor een rit van ongeveer 2,5 uur naar de Mekong Delta, een minder toeristisch gebied, dan waar de meeste toeristen heen zullen gaan.

  Je komt rond 10.30 uur aan bij de pier van Cai Thia. Hier stap je over op de boot die je naar het dorp Hoa Loc brengt. Hier ga je fietsend verder en fietst je door de dorpen via kronkelende paden door het platteland. Onderweg worden diverse stops gemaakt om de huizen van de lokale bevolking te bezoeken. Hier krijg je ook meer te horen over hun lokale handwerk of je wordt uitgenodigd voor een kopje thee met een lokale snack.

  Hierna fietst je terug naar de boot welke verder vaart over een minder druk gedeelte van de Mekong rivier. Na verloop van tijd stap je over op een bamboesampan (roeiboot) die je nog verder het platteland in brengt via hele kleine kanalen.

  In de middag vaar je verder richting Vinh Long met meer stops bij lokale workshops. Om 16.00 uur volgt een transfer van Vinh Long pier naar Can Tho, waar je gaat inchecken in je hotel. De avond is ter vrije besteding.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch

  Dag 12:

  Mekong Delta – Ho Chi Minh City of Phu Quoc

  Een vroege start is noodzakelijk als je de drijvende markt van Cai Rang op zijn best wilt zien. Terwijl de boot langzaam door de chaos van de markt vaart, maak je de mooiste foto’s. Praat of onderhandel met de lokale verkopers en leveranciers.

  Na het bezoek aan de drijvende markt, ga je met een snelle boot naar de pier waar je op de fiets stapt om de rustieke omgeving van Can Tho te gaan bekijken. Langs fruitboomgaarden, kleine eilanden en veel groene natuur maak je een mooie fietstocht. Hierna ga je terug naar het hotel waar je gaat uitchecken. Na de lunch volgt nog een transfer naar Ho Chi Minh City of de luchthaven en is deze reis ten einde. Het is ook mogelijk om een transfer naar de haven van Rach Gia te gaan indien je nog een strand verlenging op Phu Quoc wilt boeken.

 • Standard hotels:

  Superior hotels:

 • Inclusief

  Maaltijden volgens beschrijving
  Vervoer per auto met airconditioning en ervaren chauffeur tevens gids
  Entreegelden
  Lokale belastingen en toeristenbelasting
  Verblijf in genoemde accommodaties
  Onuitwisbare herinneringen
  Genoemde excursies
  Bijdrage SGR (5 euro per persoon)

  Exclusief

  Intercontinentale vluchten
  Visum Vietnam
  Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
  Overige maaltijden
  Reis- en annuleringsverzekering
  Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
  Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking tot maximaal 9 personen)
  Optionele excursies
 • (klik op de foto's om ze te vergroten)

  © A Dong Silk winkel

Prijzen vertrek in 2022:

Standaard kamers:

01.01.22 – 30.04.22 & 01.10.22 – 31.12.22:
2 personen: € 1364 per persoon

01.05.22 – 30.09.22:
2 personen: € 1353 per persoon

Superior kamers:

01.01.22 – 30.04.22 & 01.10.22 – 31.12.22:
2 personen: € 1498 per persoon

01.05.22 – 30.09.22:
2 personen: € 1472 per persoon

Prijs voor 2023 is op aanvraag beschikbaar!

Informatie aanvragen over deze tour

  Persoonsgegevens

  Aantal Personen

  Reis

  Accommodatie

  Extra


  Andere tours:

  Van de bergen in Noord Vietnam naar de Halong Bay


  Provincies: meerdere.
  Prijs vanaf € 680. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  Een trip van kalksteenrotsen en bergen tot aan bijzondere zeezichten in Halong Bay. Landschappen veranderen elke dag, van groene rijstvelden van Mai Chau vallei, door het bos van Pu Luong natuurreservaat en de torenhoge pieken van de kalksteenrotsen van Ninh Bình, naar Halong Bay en Tu Long Bay. [gallery columns="5" size="medium" ids="1047,1192,1193,1115,1863"]
  Alle tour info

  Foodietour Hanoi


  Provincie: Hanoi.
  Prijs vanaf € 29. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  Hanoi staat, zoals elke Aziatische stad, bekend om zijn lokale voedselstraten. Gewoonlijk verzamelen straatverkopers die hetzelfde soort voedsel verkopen zich vaak in hetzelfde gebied. Speciale lokale specialiteiten worden meestal uniek geserveerd in een bepaald restaurant die je niet gemakkelijk zelf kunt vinden. In deze str[...]
  Alle tour info

  Rondreis Noord Vietnam Exposure


  Provincies: meerdere.
  Prijs vanaf € 724. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
  Een exclusieve reis om een ​​aantal zeer ongerepte gebieden van het Noorden te ontdekken. Je begint in de 1000 jaar oude geschiedenis van Hanoi, vervolgt de route langs schilderachtige wegen door een ongerept verborgen vallei bewoond door de Muong mensen en vaart door ’s wereld grootste en mooiste karstformaties in Unesco Halong Bay. Maak je klaar voor een zeer speciale en onvergetelijke rei[...]
  Alle tour info